Щоб заготовити полуницю у власному соку без стерилізації, важливо дотримуватися кількох моментів. По-перше, вибираємо тільки зрілі, якісні ягоди, без найменших дефектів. По-друге, приділяємо пильну увагу стерилізації банок і кришок. По-третє, додаємо лимонну кислоту – вона не вплине на смак полуниці, але виступить консервантом.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Лимонна кислота – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Готувати полуниця у власному соку без стерилізації на зиму легко! Полуницю перебираємо: відбираємо тільки зрілі і якісні ягоди, так як плоди з зеленцой не дадуть потрібну кількість соку, а будь-який дефект – це потенційне джерело псування заготовки. Чашолистки обриваємо, а ягоди промиваємо в проточній воді.

Підготовлену полуницю поміщаємо у сухий чистий таз і заливаємо окропом. Витримуємо дві хвилини і зливаємо всю рідину.

Рівномірно засипаємо оброблені ягоди цукровим піском і закриваємо таз кришкою. Залишаємо в прохолодному місці на шість-сім годин.

Після закінчення зазначеного часу полуниця виділить помітне кількість соку. Додаємо до неї лимонну кислоту і дуже акуратно, щоб не пошкодити ягоди, перемішуємо.

Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Даємо тарі повністю обсохнути. У підготовлені банки розкладаємо полуницю без соку. Залишився в тазі сік доводимо до кипіння і заливаємо їм ягоди в банки до верху. Відразу загвинчуємо кришками.

Охолоджені банки з полуницею прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання.

Смачного!

Варення з полуниці Варення з полуниці з лимонною кислотою Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця без варіння на зиму Полуниця без варіння цілими ягодами на зиму Полуниця у власному соку з цукром на зиму