Маринувати помідори часточками зручно, коли вони настільки великі, що погано проходять через горло банки. До того ж в процесі термообробки вони пустять сік, що піде тільки на користь вашої заготівлі.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 700 – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Петрушка – 2 гілки
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Вода – 0,5 л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати помідори часточками на зиму без стерилізації просто! Для консервації краще брати щільні стиглі плоди. Помідори вимийте і просушіть, наріжте їх шматочками.
Цибулю і часник очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Для маринаду в каструлю влийте воду, додайте лавровий лист, перець горошком, сіль і цукор, доведіть розсіл до кипіння. Закрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин.
Банки для консервації помийте з содою і стерилізуйте. На дно покладіть нарізану цибулю, часник і петрушку. Потім укладіть часточки помідорів, зверху влийте соняшникову олію і оцет.
Залийте помідори маринадом, загорніть банки кришками, укутайте їх ковдрою і дайте їм повністю охолонути. Коли прийде час відкривати закачування, подавайте часточки помідорів разом з маринованою цибулею – це дуже смачно.
Приємного апетиту!
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори класичні Помідори гарячим способом Помідори з маслом на зиму Помідори з цибулею на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори з цибулею на зиму