Апетитні маленькі томати черрі під снігом – проста і смачна заготівля до зимового сезону. Ніжний смак черрі з пряним ароматом маринованого часнику приємно здивує ваші смакові рецептори. Заготівля досить проста, з приготуванням впораються навіть ті, хто зважився на консервацію вперше.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори черрі – 1 кг
- Часник – 7 – 8 зуб.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 2,5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати помідори черрі під снігом? Візьміть стиглі, але не перестиглі томати черрі, видаліть плодоніжки і промийте томати в тазі з водою, кілька разів міняючи воду.
Кожен помідор акуратно проколіть в місці кріплення плодоніжки, щоб під час маринування вони не лопнули і добре вбирали в себе маринад.
Часник потрібно очистити, промити і обсушити – щоб з неї не капала вода.
Далі потрібно зубчики часнику пропустити через часниковий прес або подрібнити їх у спеціальній чаші блендера.
Томати розподіліть по стерильним банкам і залийте киплячою водою під саме горлечко банок. Баночки прикрийте чистими кришками і залиште заготовку в такому положенні хвилин на десять. Після цього злийте воду назад в каструлю.
В банки з томатами густо укладіть часник, який буде нагадувати сніг своїм зовнішнім виглядом. Потім приготуйте маринад із злитою з банок води: додайте у воду цукровий пісок і сіль, доведіть рідину до кипіння, дочекайтеся повного розчинення кристалів солі і цукру, влийте оцет. Прокип’ятіть маринад близько хвилини, не більше.
Банки з томатами і часником залийте киплячим маринадом до самого верху банок, закрутіть банки з заготівлею стерильними кришками і переверніть догори дном до повного охолодження. Після охолодження мутний маринад в банках стане прозорим, а часник ляже сніг.
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори Помідори гарячим способом Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори на зиму класичні Помідори на зиму пальчики оближеш Помідори черрі на зиму