Процес маринування полягає в тому, що овочі за допомогою кислот зберігають свої властивості на більш довгий час. Зазвичай в хід йде оцет, рідше господині використовують аспірин. У цього способу є свої переваги: овочі залишаються більш міцними, краще зберігається їх природний смак, закачування можна зберігати при кімнатній температурі.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори черрі – 800 – 1000 гр.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Зелень – 40 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 6 – 8 шт.
- Аспірин – 2 – 3 шт.
Процес приготування:
Як приготувати помідори черрі з аспірином? Помідори помийте і обсушіть.
Зелень помийте. Часник очистіть від лушпиння, великі зубчики можна розрізати на кілька частин. Банки помийте, стерилізуйте, викладіть в них зелень, часник, горошини перцю і лаврове листя. Потім розкладіть по банках помідори, щільно притискаючи їх один до одного.
Закип’ятіть в каструлю воду. Залийте банки окропом, прикрийте їх чистими кришками і залиште на 15 хвилин. Потім злийте воду назад в каструлю, додайте сіль і цукор, доведіть до кипіння і простежте за тим, щоб сипучі компоненти повністю розчинилися.
В банки покладіть по 1 таблетці аспірину і залийте їх гарячим маринадом до верху, загорніть кришки. Баночки з помідорами черрі переверніть догори дном, укрийте ковдрою і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори без оцту на зиму Помідори без стерилізації на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш