Запропонований нами рецепт консервованих помідорів дивує своєю простотою і швидким способом заготівлі. Для маринаду необхідна лише сіль і вода, розсіл готується без додавання будь-яких консервантів. Томати, приготовлені за нашим рецептом, мають смак натурального томатного соку. Отже, приступимо до приготування!
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 8 – 10 шт.
- Вода – 500 – 700 мл
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати помідори консервовані без оцту, помідори промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули.
Щільно укладаємо помідори попередньо стерилізовану банку, зверху на помідори насипаємо сіль.
На дно великої каструлі для стерилізації укладаємо бавовняну серветку, щоб банку не ковзала по каструлі і не лопнула при нагріванні. Поміщаємо в каструлю банки з помідорами, наливаємо в каструлю воду так, щоб вона доходила до плічок банки. У самі банки теж наливаємо холодну не кип’ячену воду і прикриваємо їх кришками. Каструлю ставимо на середній вогонь і доводимо воду до кипіння, після чого зменшуємо вогонь на повільний і стерилізуємо банки протягом 30 хвилин.
Після закінчення 30 хвилин за допомогою прихвата виймаємо банки з води і щільно закручуємо прокип’яченими кришками. Перевертаємо банки догори дном, даємо їм охолонути при кімнатній температурі, після чого прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце. Консервовані таким способом помідори повинні настоятися в маринаді не менше 30 днів, після чого їх можна буде дегустувати. Приємного апетиту!
Консервовані помідори Мариновані помідори як в магазині Помідори без оцту на зиму Помідори гарячим способом Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму Томати, залиті окропом