Якщо є місце, де можна зберігати заготовки в бочці, радимо приготувати помідори з аспірином. Це смачна закуска на всі випадки життя: і до столу подати, і в суп покласти, і приготувати соус. Замість бочки можна використовувати відро чи бідон.
Інгредієнти: на 10 л.
- Помідори свіжі – 6 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2 склянки
- Вода – 4 л
- Аспірин – 12 шт.
- Гірчиця – 1 склянка
- Часник – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Корінь хрону – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Кріп – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Базилік свіжий – за смаком
- Листя хрону – за смаком
- Листя чорної смородини – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати помідори в бочці з аспірином? Помідори перебрати, оглянути на предмет пошкоджень, зелені хвостики можна видалити, а можна залишити. Овочі помити і дати їм обсохнути.
Зелень добре промити, струсити зайву рідину і обсушити. На дно бочки або бідони покласти зелень з листям, часник подрібнити, покласти перець горошком. Покласти половину помідорів, на них ще шар із зелені. Далі викласти решта помідори. Накрити все листами хрону, залишками зелені.
Таблетки аспірину розтовкти в порошок і всипати у воду. Додати туди ж цукор, сіль і гірчичний порошок. Все розмішати до розчинення, залити в бочку з помідорами і зеленню.
Прибрати томати в бочці в прохолодне місце приблизно на 2 місяці. Далі можна вживати в їжу.
Приємного апетиту!
Бочкові помідори Квашені помідори Помідори з аспірином Помідори з хроном на зиму Солоні помідори в бочці Солоні помідори з гірчицею Солоні помідори з часником