Якщо є місце, де можна зберігати заготовки в бочці, радимо приготувати помідори з аспірином. Це смачна закуска на всі випадки життя: і до столу подати, і в суп покласти, і приготувати соус. Замість бочки можна використовувати відро чи бідон.


Інгредієнти: на 10 л.

  • Помідори свіжі – 6 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 2 склянки
  • Вода – 4 л
  • Аспірин – 12 шт.
  • Гірчиця – 1 склянка
  • Часник – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Корінь хрону – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Базилік свіжий – за смаком
  • Листя хрону – за смаком
  • Листя чорної смородини – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати помідори в бочці з аспірином? Помідори перебрати, оглянути на предмет пошкоджень, зелені хвостики можна видалити, а можна залишити. Овочі помити і дати їм обсохнути.

Зелень добре промити, струсити зайву рідину і обсушити. На дно бочки або бідони покласти зелень з листям, часник подрібнити, покласти перець горошком. Покласти половину помідорів, на них ще шар із зелені. Далі викласти решта помідори. Накрити все листами хрону, залишками зелені.

Таблетки аспірину розтовкти в порошок і всипати у воду. Додати туди ж цукор, сіль і гірчичний порошок. Все розмішати до розчинення, залити в бочку з помідорами і зеленню.

Прибрати томати в бочці в прохолодне місце приблизно на 2 місяці. Далі можна вживати в їжу.

Приємного апетиту!

Бочкові помідори Квашені помідори Помідори з аспірином Помідори з хроном на зиму Солоні помідори в бочці Солоні помідори з гірчицею Солоні помідори з часником