Закатати смачні мариновані помідори на зиму намагається кожна господиня. Такі закачування завжди приємно відкрити в зимовий день і подати до столу на обід або вечерю.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Морква – 1 шт.
- Парасольки кропу – 1 – 2 шт.
- Петрушка – 1 – 2 гілки
- Перець духмяний горошок – 3 – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 3 – 4 шт.
- Сіль – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 10 мл
- Аспірин – 2 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 – 1 головка
Процес приготування:
Рецепт помідорів з аспірином і оцтом простий у приготуванні! Банки для закаток добре помийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть і висушіть. Зелень і овочі помийте. Моркву і ріпчасту цибулю наріжте великими кільцями. Викладіть на дно банок петрушку, кріп, лавровий лист, перець горошком і цибулю.
Потім щільно укладіть помідори, але не придавлюйте.
Закип’ятити воду в каструлі і залийте їй помідори, залиште на 20 хвилин. Потім злийте воду назад в каструлю, закип’ятити, додайте цукор і сіль, тримайте розсіл на вогні поки піщинки повністю не розчиняться. В кінці додайте оцет і вимкніть плиту.
В банки покладіть таблетки аспірину і влийте гарячий розсіл. Загорніть банки кришками з допомогою закаточной машинки і дайте їм охолонути при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Закрутки помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори на зиму Помідори гарячим способом Помідори на 2 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори Томати, залиті окропом