Закатати смачні мариновані помідори на зиму намагається кожна господиня. Такі закачування завжди приємно відкрити в зимовий день і подати до столу на обід або вечерю.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Парасольки кропу – 1 – 2 шт.
  • Петрушка – 1 – 2 гілки
  • Перець духмяний горошок – 3 – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 – 4 шт.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 10 мл
  • Аспірин – 2 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 – 1 головка

Процес приготування:

Рецепт помідорів з аспірином і оцтом простий у приготуванні! Банки для закаток добре помийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть і висушіть. Зелень і овочі помийте. Моркву і ріпчасту цибулю наріжте великими кільцями. Викладіть на дно банок петрушку, кріп, лавровий лист, перець горошком і цибулю.

Потім щільно укладіть помідори, але не придавлюйте.

Закип’ятити воду в каструлі і залийте їй помідори, залиште на 20 хвилин. Потім злийте воду назад в каструлю, закип’ятити, додайте цукор і сіль, тримайте розсіл на вогні поки піщинки повністю не розчиняться. В кінці додайте оцет і вимкніть плиту.

В банки покладіть таблетки аспірину і влийте гарячий розсіл. Загорніть банки кришками з допомогою закаточной машинки і дайте їм охолонути при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Закрутки помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори на зиму Помідори гарячим способом Помідори на 2 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори Томати, залиті окропом