Помідори з часником і зеленню – відмінний варіант закуски не тільки під м’ясні страви. Такий маринад ідеально поєднується з різними видами гарніру. Завдяки правильному складу заготовки помідори набувають пікантні гострі нотки, які дають дуже цікавий ефект в поєднанні з часником і рубаною зеленню. Незаперечною перевагою помідорів, приготовлених таким способом, є простота приготування.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори свіжі – 10 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Кріп – 0.33 пучків
- Петрушка – 0.33 пучків
- Перець чилі – 0.2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування помідорів з часником і зеленню? Гарненько промиваємо помідори, просушуємо їх, потім нарізаємо четвертинками. Не забудьте в процесі підготовки помідор видалити плодоніжки.
Далі очищаємо часник пропускаємо через прес, моєму гострий перець і нарізаємо його кружальцями, дрібно рубаємо промиту промиту петрушку і кріп.
В окрему ємність укладаємо помідори розрізом догори одним шаром, поверх яких сиплемо подрібнену зелень, часник і кільця перцю.
Наступний шар викладаємо помідори розрізом донизу. Потім знову – шар зелені, часнику і перцю. Зверху поливаємо все рослинним маслом.
Потім нашу заготовку необхідно полити невеликою кількістю оцту.
Додайте помідори сіль і цукор. Після чого накриваємо ємність з нашої заготівлею кришкою. Все гарненько струшуємо.
Після цього помідори потрібно залишити на 6 годин для того, щоб вони, як слід, просочилися маринадом. Протягом цього часу помідори потрібно кілька разів струснути.
Гострі помідори часточками Малосольні помідори з часником Малосольні помідори з часником в каструлі Малосольні помідори з часником і кропом Помідори чилі на зиму Солодкі мариновані помідори