Помідори з часником і зеленню – відмінний варіант закуски не тільки під м’ясні страви. Такий маринад ідеально поєднується з різними видами гарніру. Завдяки правильному складу заготовки помідори набувають пікантні гострі нотки, які дають дуже цікавий ефект в поєднанні з часником і рубаною зеленню. Незаперечною перевагою помідорів, приготовлених таким способом, є простота приготування.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори свіжі – 10 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Кріп – 0.33 пучків
  • Петрушка – 0.33 пучків
  • Перець чилі – 0.2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування помідорів з часником і зеленню? Гарненько промиваємо помідори, просушуємо їх, потім нарізаємо четвертинками. Не забудьте в процесі підготовки помідор видалити плодоніжки.

Далі очищаємо часник пропускаємо через прес, моєму гострий перець і нарізаємо його кружальцями, дрібно рубаємо промиту промиту петрушку і кріп.

В окрему ємність укладаємо помідори розрізом догори одним шаром, поверх яких сиплемо подрібнену зелень, часник і кільця перцю.

Наступний шар викладаємо помідори розрізом донизу. Потім знову – шар зелені, часнику і перцю. Зверху поливаємо все рослинним маслом.

Потім нашу заготовку необхідно полити невеликою кількістю оцту.

Додайте помідори сіль і цукор. Після чого накриваємо ємність з нашої заготівлею кришкою. Все гарненько струшуємо.

Після цього помідори потрібно залишити на 6 годин для того, щоб вони, як слід, просочилися маринадом. Протягом цього часу помідори потрібно кілька разів струснути.

Гострі помідори часточками Малосольні помідори з часником Малосольні помідори з часником в каструлі Малосольні помідори з часником і кропом Помідори чилі на зиму Солодкі мариновані помідори