Виноград в банку з маринованими помідорами? Чому б і ні. Він не тільки розставляє смакові акценти, але і дає додаткову кислоту, що дозволяє обійтися без додання оцту.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори свіжі – 0,5 кг
  • Виноград (недозрілий) – 150 гр.
  • Листя чорної смородини – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Листя вишні – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Кріп – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати помідори з виноградом на зиму без оцту, овочі, виноград та зелень вимити. Виноград потрібно мити особливо ретельно, оскільки він потрапляє в заготовку разом з гілочкою. У перцю видалити насінну коробку, порізати овоч на довгі смужки. Банки попередньо вимити в содовому розчині, помити і простерилізувати.

Скласти помідори, виноград і перець у банки, туди ж відправити зелень і листя, перець горошком.

Закип’ятити воду, залити нею вміст банок і та залишити на 15 хв. Далі воду злити, додати туди цукор і сіль, довести до кипіння. Знову залити воду в банки і закатати прокип’яченими кришками.

Закачування повинні постояти в перевернутому стані близько 18-24 годин, щоб вони плавно повністю охололи. Перенести банки з закрутками на зберігання.

Приємного апетиту!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори без стерилізації Помідори без стерилізації на зиму Помідори з петрушкою на зиму Помідори з цукром на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори без стерилізації