Виноград в банку з маринованими помідорами? Чому б і ні. Він не тільки розставляє смакові акценти, але і дає додаткову кислоту, що дозволяє обійтися без додання оцту.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори свіжі – 0,5 кг
- Виноград (недозрілий) – 150 гр.
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Листя вишні – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Кріп – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати помідори з виноградом на зиму без оцту, овочі, виноград та зелень вимити. Виноград потрібно мити особливо ретельно, оскільки він потрапляє в заготовку разом з гілочкою. У перцю видалити насінну коробку, порізати овоч на довгі смужки. Банки попередньо вимити в содовому розчині, помити і простерилізувати.
Скласти помідори, виноград і перець у банки, туди ж відправити зелень і листя, перець горошком.
Закип’ятити воду, залити нею вміст банок і та залишити на 15 хв. Далі воду злити, додати туди цукор і сіль, довести до кипіння. Знову залити воду в банки і закатати прокип’яченими кришками.
Закачування повинні постояти в перевернутому стані близько 18-24 годин, щоб вони плавно повністю охололи. Перенести банки з закрутками на зберігання.
Приємного апетиту!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори без стерилізації Помідори без стерилізації на зиму Помідори з петрушкою на зиму Помідори з цукром на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори без стерилізації