В азіатських країнах невідомий желатин, зате вони використовують в якості желюючий продукту агар-агар, який отримують з водоростей. Агар-агар розчиняють у гарячій воді, а при охолодженні він перетворюється на желе з гелеподібної текстурою. Пропоную приготувати повидло з абрикосів з агар-агаром.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Абрикоси – 1.5 кг
- Вода – 0.66 ст.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Агар-агар – 1.5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати повидло з абрикосів з агар-агаром? Підготуйте необхідні інгредієнти для абрикосового повидла з агар-агаром.
Абрикоси добре переберіть, ретельно промийте під проточною водою. Дайте плодам стекти, виклавши їх у друшляк або сито. Вимитийті й обсушені абрикоси розріжте навпіл і вийміть кісточки.
Підготовлені абрикоси викладіть в ємність з товстим дном. Зверху засипте цукровим піском.
Влийте необхідну кількість питної води і залиште настоюватися приблизно на 30 хвилин. Поставте ємність з товстим дном на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Періодично помішуйте, щоб цукровий пісок повністю розчинився. Варіть близько 5 хвилин на повільному вогні. Якщо утворюється пінка, акуратно зніміть її.
Повидло зніміть з вогню і повністю остудіть. Потім знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин, знову охолодіть. Агар-агар розведіть у воді відповідно до інструкції. Повидло поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть приблизно 7 хвилин, потім акуратно влийте розведений агар-агар. Перемішайте і варіть ще 2-3 хвилини.
Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте разом з кришками. Банки повинні бути повністю сухими.
З допомогою ополоника акуратно розлийте повидло по стерильним банкам. Гарячі банки з повидлом з абрикосів з агар-агаром добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном. Залиште повністю охолонути. Потім переверніть банки і приберіть в темне прохолодне місце на зберігання.
Приємного насолоди!
Абрикоси на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Повидло Повидло з абрикосів на зиму