В азіатських країнах невідомий желатин, зате вони використовують в якості желюючий продукту агар-агар, який отримують з водоростей. Агар-агар розчиняють у гарячій воді, а при охолодженні він перетворюється на желе з гелеподібної текстурою. Пропоную приготувати повидло з абрикосів з агар-агаром.


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • Абрикоси – 1.5 кг
  • Вода – 0.66 ст.
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Агар-агар – 1.5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати повидло з абрикосів з агар-агаром? Підготуйте необхідні інгредієнти для абрикосового повидла з агар-агаром.

Абрикоси добре переберіть, ретельно промийте під проточною водою. Дайте плодам стекти, виклавши їх у друшляк або сито. Вимитийті й обсушені абрикоси розріжте навпіл і вийміть кісточки.

Підготовлені абрикоси викладіть в ємність з товстим дном. Зверху засипте цукровим піском.

Влийте необхідну кількість питної води і залиште настоюватися приблизно на 30 хвилин. Поставте ємність з товстим дном на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Періодично помішуйте, щоб цукровий пісок повністю розчинився. Варіть близько 5 хвилин на повільному вогні. Якщо утворюється пінка, акуратно зніміть її.

Повидло зніміть з вогню і повністю остудіть. Потім знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин, знову охолодіть. Агар-агар розведіть у воді відповідно до інструкції. Повидло поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть приблизно 7 хвилин, потім акуратно влийте розведений агар-агар. Перемішайте і варіть ще 2-3 хвилини.

Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте разом з кришками. Банки повинні бути повністю сухими.

З допомогою ополоника акуратно розлийте повидло по стерильним банкам. Гарячі банки з повидлом з абрикосів з агар-агаром добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном. Залиште повністю охолонути. Потім переверніть банки і приберіть в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного насолоди!

Абрикоси на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Повидло Повидло з абрикосів на зиму