Хочу поділитися чудовим ароматним рецептом повидла з груш через м’ясорубку зі шкіркою на зиму. Густа консистенція повидла відмінно підійде для начинки при приготуванні домашньої випічки, а також інших десертів.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Груша – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
Процес приготування:
Готувати повидло з груш через м’ясорубку зі шкіркою на зиму просто! Відберіть необхідну кількість м’яких стиглих груш. Ретельно вимийте їх в теплій проточній воді, скориставшись щіткою для миття фруктів і овочів.
Вимиті груші обсушити кухонним рушником, потім довільно наріжте, видаляючи насіння, серцевину і зіпсовані місця.
Підготовлені груші пропустіть через м’ясорубку. Якщо у вас немає м’ясорубки, груші можна подрібнити блендером або кухонним комбайном.
Фруктову масу перекладіть в металевий посуд з товстим дном, додайте необхідну кількість цукрового піску і ретельно перемішайте.
Ємність з грушами поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть повидло 1-1,5 години, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Фруктова маса досить загусне – це ознака того, що готове повидло.
Поки повидло доходить до готовності, ретельно вимийте банки в теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте зручним для вас способом – в духовці, мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструльці.
Гаряче грушеве повидло акуратно, щоб не обпектися, розкладіть по стерильним банкам.
Гарячі банки з повидлом обережно загорніть стерильними кришками з допомогою закочувального ключа.
Потім банки переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою або махровим рушником. Залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу.
Повністю остиглі банки з грушевим повидлом перемістіть в темне місце на зберігання в підвал, підвал або комору.
Готове грушеве повидло подавайте на стіл в якості частування до чаю.
Приємного апетиту!
Варення з груш на зиму Повидло Повидло з груш на зиму