Груші чудово поєднуються з корицею. Я хочу поділитися рецептом повидла з груш з корицею на зиму. Якщо використовувати фруктове повидло в якості начинки для домашньої випічки, воно додасть частувань неймовірний аромат і зупинитися перед таким десертом просто неможливо.
Інгредієнти: на 1 л.
- Груша – 1,5 кг
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Кориця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати повидло з груш з корицею на зиму просто! Відберіть необхідну кількість м’яких стиглих груш. Ретельно вимийте їх в прохолодною проточною водою з допомогою щітки для миття фруктів і овочів. Підготовлені груші обсушіть, потім очистіть їх від шкірки овочечисткою, і вийміть насіння і серцевину.
Підготовлені очищені груші наріжте невеликими за розміром шматочками і викладіть в глибоку ємність.
Засипте необхідною кількістю цукрового піску.
Ретельно перемішайте і залиште приблизно на 30 хвилин, щоб виділився фруктовий сік.
Фруктову масу викладіть у металевий посуд з товстим дном.
Потім поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть груші 25-30 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.
Фруктову масу трохи остудіть, а потім скористайтеся заглибним блендером і подрібніть до однорідної консистенції. Додайте лимонний сік і необхідну кількість кориці. Ще раз пробийте заглибним блендером. Каструлю поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і прокип’ятіть повидло 10 хвилин, періодично помішуючи. Фруктова маса досить загусне – це ознака того, що готове повидло.
Добре вимийте банки в теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте зручним способом. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. Гаряче грушеве повидло акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Потім переверніть догори дном і закутайте чим-небудь теплим. Залиште до повного охолодження на добу.
Повністю остиглі банки з грушевим повидлом перемістіть в темне прохолодне місце на зберігання в підвал, підвал або комору. Остигле повидло добре загусне. Готове повидло з груш з корицею можна подавати до чаю.
Приємного апетиту!
Варення з груш з корицею Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш з лимоном Повидло Повидло з груш на зиму