Хочу поділитися рецептом надзвичайно смачного і густого повидло з груш з желатином на зиму. За рахунок використання желатину грушеве повидло виходить за консистенцією, як желе, і відмінно тримає форму. Тому вона чудово підійде для прошарку тортів.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Груша – 1 кг
- Лимон – 0,5 шт.
- Цукор-пісок – 450 гр.
- Вода – 100 мл
- Желатин харчовий – 20 гр.
Процес приготування:
Готувати повидло з груш з желатином на зиму просто! Відберіть необхідну кількість соковитих стиглих груш. Вимийте їх у проточній воді щіткою для миття фруктів. Потім обсушити кухонним рушником, очистіть від шкірки овочечисткою, і вийміть насіння і серцевину, наріжте середніми кубиками і викладіть в каструлю з товстим дном. Влийте питну воду і поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин.
Лимон ретельно вимити в теплій проточній воді, скориставшись щіткою для миття фруктів. Потім обдайте його окропом і обсушити кухонним рушником. Розріжте навпіл. Зніміть цедру дрібної теркою, не зачіпаючи білу частину. Потім видавити лимонний сік, скориставшись спеціальним пристосуванням.
Желатин висипте в невелику ємність і залийте водою у співвідношенні, зазначеному в інструкції по застосуванню. Залиште на деякий час, щоб желатин набух.
Проварені груші протріть через дрібне сито або скористайтеся заглибним блендером і подрібніть до однорідної консистенції прямо у каструлі. В протерту масу додайте лимонну цедру, сік і необхідну кількість цукрового піску, ретельно перемішайте, поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть повидло 10 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.
Потім введіть набряклий желатин і ретельно перемішайте до його повного розчинення. Вимийте банки в теплій воді і стерилізуйте зручним для вас способом – в духовці, мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій ємності.
Гаряче грушеве повидло з желатином акуратно, щоб не обпектися, розкладіть по стерильним банкам за допомогою черпака. Гарячі банки з повидлом закрутіть стерильними кришками. Потім переверніть їх догори дном і закутати ковдрою або рушником. Залиште до повного охолодження на 12-15 годин. Повністю остиглі банки з повидлом з груш перемістіть на зберігання в підвал, підвал або комору.
Приємного апетиту!
Варення з груш з лимоном Варення з груш на зиму Повидло Повидло з груш на зиму