Незвичайне повидло з кабачків з лимоном не поступається за смаком ягідним і фруктовим ласощам. Додавання лимона робить десерт ще більш ароматним і соковитим.
Інгредієнти: на 14 порц.
- Кабачки – 2,5 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Лимон – 4 шт.
Процес приготування:
Готувати повидло з кабачків з лимоном просто! Спочатку підготуємо тару. Банки і кришки ретельно промиваємо і стерилізуємо.
Миємо кабачки, очищаємо їх від шкірки і насіння. Нарізаємо дрібними кубиками.
Лимони очищаємо від шкірки. Виймаємо насіння, потім подрібнюємо фрукти.
В каструлі з’єднуємо кабачки, лимони і цукор. Ставимо на повільний вогонь і тушкуємо вміст протягом двох годин.
Через деякий час повидло загусне і придбає яскравий жовтий відтінок. Слід збільшити вогонь і прокип’ятити ласощі 2-3 хвилини. Знімаємо з плити.
Гаряче повидло розливаємо в банки, закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження. Після чого можна відправляти на зберігання. Ароматне ласощі з кабачків і лимона готово.
Варення з кабачків з лимоном Кабачки на зиму