Ожина – дуже смачна і корисна ягода, яка привертає увагу своїм незвичайним виглядом. Садові ягоди великі і соковиті, не дивлячись на це для повидла краще брати дрібні лісові ягоди.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ожина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Яблучне пюре – 250 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати повидло з ожини на зиму, ягоди ожини переберіть, ретельно промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

Перекладіть ягоди в емальований каструлю, постійно помішуючи, варіть до температури 85-90 градусів.

Гарячі проварені ягоди протріть через сито. Отриману масу поставте на вогонь, варіть на повільному вогні, постійно підсипаючи цукор. Ягідний сироп повинен зменшитися в об’ємі приблизно у чверть. Щоб повидло не було занадто густим наприкінці варіння додайте яблучне пюре.

Готове ожинове повидло розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закрутіть кришку і залиште до охолодження при кімнатній температурі, потім приберіть в холод.

Приємного апетиту!

Варення з ожини Джем з ожини Ожина на зиму Повидло