Ожина – дуже смачна і корисна ягода, яка привертає увагу своїм незвичайним виглядом. Садові ягоди великі і соковиті, не дивлячись на це для повидла краще брати дрібні лісові ягоди.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ожина – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Яблучне пюре – 250 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати повидло з ожини на зиму, ягоди ожини переберіть, ретельно промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
Перекладіть ягоди в емальований каструлю, постійно помішуючи, варіть до температури 85-90 градусів.
Гарячі проварені ягоди протріть через сито. Отриману масу поставте на вогонь, варіть на повільному вогні, постійно підсипаючи цукор. Ягідний сироп повинен зменшитися в об’ємі приблизно у чверть. Щоб повидло не було занадто густим наприкінці варіння додайте яблучне пюре.
Готове ожинове повидло розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закрутіть кришку і залиште до охолодження при кімнатній температурі, потім приберіть в холод.
Приємного апетиту!
Варення з ожини Джем з ожини Ожина на зиму Повидло