Всім з дитинства знайомий смак ніжного повидла з полуниці. Готується таке ласощі просто і досить швидко, а результат завжди виправдовує очікування. Ніжне, дуже ароматне і смачне повидло завжди з’їдається до останньої ложечки і подобається як дітям, так і дорослим.
Інгредієнти: на 1 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 0,5 кг
- Крохмаль картопляний – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати повидло з полуниці? Ягоди полуниці перебрати, видалити плодоніжки. Полуницю промити під холодною водою, дати трохи обсохнути на паперовому рушнику. Висипати полуницю у велику каструлю, засипати її цукром, залишити на деякий час, щоб ягоди пустили сік.
Коли полуниця пустить сік, з допомогою блендера подрібнити ягоди з цукром в пюре.
Поставити каструлю з полуничним пюре на повільний вогонь. Коли маса закипить, додати картопляний крохмаль, все ретельно перемішати. Варити повидло до необхідної вам густоти.
Банки і кришки для закочування повидло стерилізувати. Розлити по банках готове повидло, закатати банки. Укутати ковдрою, дати охолонути.
Зберігати повидло з полуниці в підвалі або іншому темному прохолодному місці до запитання. Приємного апетиту!
Варення з полуниці Повидло Повидло з полуниці Полуниця на зиму