Набридло традиційне полуничне варення? Є спосіб урізноманітнити звичне ласощі і додати в нього кілька свіжих ноток. Це можна зробити за допомогою листя базиліка і м’яти. Приготувати таке варення нітрохи не складніше, ніж звичайну заготовку з полуниці. В цьому дуже легко переконатися, скориставшись рецептом, який ми представили вашій увазі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Полуниця 400 гр.
  • Базилік свіжий – 12 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • М’ята свіжа – 10 шт.

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці з базиліком просто! Ретельно промиваємо полуницю, видаляємо плодоніжки, після чого засипаємо ягоду цукром. Даємо настоятися полуниці пару годин для того, щоб вона пустила сік.

після декількох годин моєму лимон, знімаємо з нього цедру. Нарізаємо лимон тонкою смужкою і відправляємо до полуниці. Відправляємо полунично-лимонну масу на вогонь.

Тим часом базилік і м’яту необхідно промити і викласти на паперовий рушник для видалення зайвої рідини.

Після закипання полунично-лимонної маси додаємо в неї листя м’яти і базиліка, варимо все протягом десяти хвилин. У процесі варіння не забуваємо знімати з варення піну.

Наше варення майже готове. Залишилося зняти його з вогню, остудити, розкласти в чисті сухі банки і закрити кришками.

Варення з полуниці Варення з полуниці з лимоном Полуниця в сиропі на зиму Полуниця у власному соку з цукром на зиму