В цьому рецепті вам пропонується приготувати грушево-яблучне повидло в мультиварці. Його відрізняє від звичайного повидла неймовірно тонкий смак, який створюється яблуком і корицею, так і страви в мультиварці набагато смачніше приготованих на плиті.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 1 кг
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 220 гр.
  • Лимонний сік – 20 мл
  • Вода – 120 мл
  • Кориця – 7 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування повидла з яблук і груш в мультиварці на зиму. Груші і яблука добре помийте і обов’язково просушіть рушником. Видаліть в фруктів насіннєві коробочки і шкірку. Якщо шкірка тонка, то її можна залишити. Потім фрукти наріжте на невеликі шматочки і покладіть в чашу мультварки.1

Встановіть програму «Тушкування» на 1 годину. Можна готувати на програмах «Варення» або «Десерт», якщо вони є. Потім м’які груші і яблука перетріть на сито товкачкою.2

Отримане фруктове пюре перекладіть назад в чашу. Насипте до нього потрібну кількість цукру і кориці, налийте сік лимона, перемішайте і тушкуйте на тій же програмі до одержання густої консистенції повидла. Кришку в цей час не закривайте і повидло періодично перемішуйте лопаткою.3

Гаряче повидло перекладіть в стерильні баночки, герметично закупорьте і остудіть під махровим рушником. Ваше ароматно повидло з груш і яблук готово.4

Вдалих і смачних заготовок!

Варення з груш з корицею Варення з груш з лимонною кислотою Варення з груш на зиму Варення з яблук і груш на зиму Повидло Повидло з яблук