Зі смаком апельсина добре гармонує смак жовтих слив. Апельсин своєї кислинкою пом’якшує їх солодкість і привносить свіжий аромат.
Інгредієнти: на 3 л.
- жовта Слива – 4 кг
- Вода – 200 мл
- Цукор-пісок – 2,5 кг
- Апельсин – 2 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування повидла зі слив з апельсином? Слверби помити, прибрати кісточки і перетерти через сито або друшляк.
Апельсини вимити, обдати окропом. Порізати і подрібнити блендером разом з шкіркою. Можна пропустити через м’ясорубку.
Перекласти в каструлю з товстим дном і стінками апельсинове пюре.
Додати до нього воду і цукровий пісок.
Варити на слабкому вогні при постійному помішуванні до стану густого сиропу.
Додати в сироп сливове пюре, перемішати.
Знімати пінку. Варити до густоти.
повидло Розлити по стерильним банкам і закатати або закрутити простерилизованными кришками. Остудити, перевернувши догори дном, під теплою ковдрою до кімнатної температури протягом доби. Прибрати на зберігання в підвал або комору.
Приємного апетиту!
Варення зі слив з апельсином Варення зі сливи без кісточок Повидло Повидло зі сливи Повидло зі сливи без кісточок Сливи на зиму