Це варення – просто неймовірно смачне і ароматне, дуже корисне. Таке варення можна їсти вприкуску з чаєм або використовувати для випічки. Тонкий смак і аромат волоських горіхів з корицею надає деякий східний аромат варенню, наповнює теплом і затишком.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Слива синя – 2 кг
- Цукор-пісок – 0,6 кг
- Імбир мелений – 1 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Волоський горіх – 150 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування повидла зі слив з горіхами? Акуратно вимийте заздалегідь зібрані і перебрані сливи, обсушіть їх і розріжте навпіл. Видаліть кісточки з плодів.
Волоські горіхи очистіть і роздрібніть їх ножем або спеціальним приладом для тисняви горіхів.
Сливи покладіть в каструлю, всипте цукровий пісок і включіть вогонь. Варіть варення поки воно не закипить.
В каструлю додайте імбир і корицю. Варіть сливове варення протягом години, щоб воно добре уварилось і загусло. Якщо воно саме по собі не выварилось в повидло, то перебити варення блендером в середині варіння. Після того як ви подрібніть варення, додайте в нього горіхи.
Варення можете відразу закрити в стерильні банки і закатати стерильними кришками, або їсти просто так, переклавши в чисту суху ємність.
Варення з слив Варення зі слив з волоськими горіхами Варення зі слив з корицею Повидло Повидло зі сливи Сливи на зиму