Повидло з перетертих злив виходить досить ніжним. Ласощі передбачає додавання желатину, який добре застигає і робить заготовку схожою на мармелад. Таке повидло можна додавати в здобне тісто і радувати близьких ароматними гарячими пиріжками.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Слива синя – 1 кг
- Цукор-пісок – 0,5 кг
- Лимонна кислота – 2 гр.
- Желатин харчовий – 10 гр.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Як приготувати повидло зі слив з желатином? Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти. Сливи ретельно промиваємо і приступаємо до видалення кісточок. Для цього акуратно робимо розріз уздовж кожного плоду і дістаємо.
Подрібнюємо очищені сливи. Можна скористатися м’ясорубкою, блендером або металевим друшляком. На ваш розсуд. Отриману кашку з плодів викладаємо в каструлю, засипаємо цукром, додаємо лимонну кислоту і ставимо на плиту. Варимо суміш на повільному вогні до загусання. На це знадобиться не менше 1 години. Не забуваємо помішувати і знімати пінку.
До повного приготування варення заливаємо желатин невеликою кількістю окропу – 50 мл Перемішуємо до розчинення сухого продукту. Потім відразу ж вливаємо в повидло і продовжуємо готувати ласощі ще 2 хвилини. Знімаємо з плити.
Готове сливове повидло відразу можна розливати по стерилізованим банкам і закривати кришками. З перерахованих продуктів виходить дві півлітрові баночки. Ласощі готовий до вживання. Приємного апетиту!
Варення з слив Желе зі слив без кісточок на зиму Желе із слив на зиму