Дієтичний паска, для тих, хто хоче бути у формі, готуємо в мультиварці. Замість пшеничного борошна додамо вівсяну, змішаємо з сиром і покладемо мінімум цукру, а солодкість заповнимо бананом. Святкові улюблені страви теж можуть бути корисними і низькокалорійними.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Вівсяна крупа – 100 гр.
- Цукрова пудра – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир знежирений – 250 гр.
- Кориця – 5 гр.
- Кунжут – 5 гр.
- Пшеничні висівки – 2 ст. л.
- Мука кукурудзяна – 2 ст. л.
- Банан – 1 шт.
- Насіння льону – 5 гр.
- Мак – 6 гр.
- Протеїновий порошок – 6 гр.
- Сухофрукти або Цукати – 55 гр.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Мед – 2 ч. л.
- Лимонний сік – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати ПП паску в мультиварці? Вівсяні пластівці засипте в миску, влийте до них гарячу воду, перемішайте і залиште набухати.
В окремій тарі поломайте очищений від шкури банан на частини і виделкою перемніть його з сиром.
Яйце з’єднайте з цукровим порошком і збийте до однорідної консистенції.
Вівсяні пластівці процідіть через друшляк і перекладіть в яєчну суміш. Туди ж відправте сирну і перемішайте.
Всипте корицю, кунжут, насіння льону, розпушувач і протеїн і знову добре розмішайте.
Додайте в тісто висівки і мак.
Якщо тісто вийшло густим – додайте кукурудзяне борошно.
Закиньте в тісто кольорові цукати, сухофрукти.
Мультиварку змастіть вершковим маслом і вилийте в чашу тісто. Встановіть режим «Випічка» на 40-60 хвилин. Перевірте готовність, проткнувши паска зубочисткою. Якщо вона залишається сухою – паска готова, якщо ні-продовжуйте випікання.
Залиште паска охолонути до тепла в чаші, а потім дістаньте, скориставшись формою для готування на пару, і перекладіть його на тарілку. Для глазурі білок збийте з сіллю до густої піни, додайте мед, сік лимона і перемішайте на малій швидкості. Зверху змастіть паска білкової глазур’ю і посипте маком і кокосовою стружкою.
Приємного апетиту!
Великодні паски Великодні паски без замісу тіста паски з маком паски з цукатами ПП великодні паски Сирні паски з сухофруктами Страви на Великдень