Якщо ви вважаєте калорії і стурбовані правильним складом страв, то рекомендуємо звернути увагу на цей пиріг. Випічка, в принципі, не входить до розряду дієтичних страв, але якщо продумати її складу, то можна перетворити ласощі в корисний десерт. Швидше за справу!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно цільнозернові – 1,5 склянки
- Цукрозамінник – 5 гр.
- Йогурт – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сир (м’який) – 250 гр.
- Рисова борошно біле – 2 ст. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Абрикоси – 200 гр.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати ПП пиріг з абрикосами легко! Швидко замішуємо тісто: у миску кладемо борошно, додаємо до неї два грами цукрозамінника з загальної кількості, розпушувач, розтоплене вершкове масло, натуральний йогурт. Розбиваємо яйце і відокремлюємо жовток, кладемо його до загальної суміші. Замішуємо оформлене м’яке тісто. Поміщаємо його в холодильник на двадцять-тридцять хвилин.
Охолоджене тісто з холодильника розгортаємо в пласт і перекладаємо його в змащену маслом форму. Злегка піднімаємо бортики.
Для приготування начинки змішуємо м’який сир, залишок цукрозамінника, яйце, білок, що залишився, рисове борошно і ванілін. Ретельно перемішуємо блендером.
На тісто у формі розподіляємо сирну начинку, а на ній – очищені від кісточок половинки абрикосів зрізом вниз.
Ставимо форму з сформованим пирогом в розігріту до 190 градусів духовку, випікаємо приблизно тридцять п’ять-сорок хвилин до золотистого кольору. Дістаємо пиріг з духовки, даємо охолонути. Потім нарізаємо десерт на порційні шматочки і подаємо на стіл.
Приємного апетиту!
Пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами на пісочному тесте Пироги