Пропонуємо вам рецепт ПП пирога з чорницями. Для приготування десерту ми будемо використовувати рисову муку замість пшеничного, в пирозі не буде ні краплі олії. Цукор, присутній в рецепті сміливо можна замінити будь-яким підсолоджувачем. На структуру готового пирога це ніяк не вплине.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Чорниця – 0.5 склянки
  • Рисова мука біла – 60 гр.
  • Сода харчова (гашене оцтом) – 0.25 ч. л.
  • Цукор-пісок – 40 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати ПП пиріг з чорницею? У глибоку ємність розбийте курячі яйця. Всипте цукор. При бажанні цукор можна замінити будь-яким підсолоджувачем. Збийте міксером до пишноти.

В яєчно-цукрову суміш просіяти рисову муку. При просіюванні борошно збагачується киснем, що надалі робить випічку більш пишною. Так само при просіюванні ми позбавляємося від сміття і грудочок. Перемішайте все з допомогою міксера.

Погасіть соду оцтом і влийте в тісто. Добре перемішайте.

Для ПП пирога з чорницями можна використовувати як свіжу, так і заморожену ягоду. Якщо ви використовуєте заморожену чорницю, то просто дайте їй заздалегідь відтанути і злийте сік, що утворився. Якщо використовуєте свіжу ягоду, то обов’язково переберіть її, видаляючи весь сміття, потім промийте і просушіть, помістивши її в друшляк або виклавши на паперовий рушник. Дно форми для випічки застелити пергаментом і вилийте в неї тісто. Зверху викладіть ягоди. Випікайте пиріг в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці приблизно 30-35 хвилин.

Готовий пиріг дістаньте з духовки, трохи остудіть при кімнатній температурі (близько 10 хвилин) і потім вийміть з форми для випічки. При бажанні перед подачею можете прикрасити пиріг цукровою пудрою, однак це зовсім не обов’язково, адже у нас ПП пиріг!

Смачного!

Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею в духовці ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка без яблук