Пропонуємо вам рецепт ПП пирога з чорницями. Для приготування десерту ми будемо використовувати рисову муку замість пшеничного, в пирозі не буде ні краплі олії. Цукор, присутній в рецепті сміливо можна замінити будь-яким підсолоджувачем. На структуру готового пирога це ніяк не вплине.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Чорниця – 0.5 склянки
- Рисова мука біла – 60 гр.
- Сода харчова (гашене оцтом) – 0.25 ч. л.
- Цукор-пісок – 40 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати ПП пиріг з чорницею? У глибоку ємність розбийте курячі яйця. Всипте цукор. При бажанні цукор можна замінити будь-яким підсолоджувачем. Збийте міксером до пишноти.
В яєчно-цукрову суміш просіяти рисову муку. При просіюванні борошно збагачується киснем, що надалі робить випічку більш пишною. Так само при просіюванні ми позбавляємося від сміття і грудочок. Перемішайте все з допомогою міксера.
Погасіть соду оцтом і влийте в тісто. Добре перемішайте.
Для ПП пирога з чорницями можна використовувати як свіжу, так і заморожену ягоду. Якщо ви використовуєте заморожену чорницю, то просто дайте їй заздалегідь відтанути і злийте сік, що утворився. Якщо використовуєте свіжу ягоду, то обов’язково переберіть її, видаляючи весь сміття, потім промийте і просушіть, помістивши її в друшляк або виклавши на паперовий рушник. Дно форми для випічки застелити пергаментом і вилийте в неї тісто. Зверху викладіть ягоди. Випікайте пиріг в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці приблизно 30-35 хвилин.
Готовий пиріг дістаньте з духовки, трохи остудіть при кімнатній температурі (близько 10 хвилин) і потім вийміть з форми для випічки. При бажанні перед подачею можете прикрасити пиріг цукровою пудрою, однак це зовсім не обов’язково, адже у нас ПП пиріг!
Смачного!