В даному рецепті спробуємо зруйнувати це переконання і показати, що ПП сирні маффіни з «правильним», низькокалорійним складом можуть бути нітрохи не гірше традиційної мучної випічки. Випічка без борошна і цукру викликає сумніви щодо частини смаку, адже, як правило, всі звичні нам вироби з тіста включають в себе і те, і інше. Хоч користі в такий випічці мало, зате багато гастрономічного задоволення.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Манна крупа – 50 гр.
- Сир 5% – 700 гр.
- Молоко знежирене – 100 мл
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Ванільна есенція – 0.25 ч. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Лимонна цедра – 0.33 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування ПП сирних мафінів. Для початку необхідно манну крупу замочити в молоці, щоб вона добре розм’якшилася і набухла перед випічкою. Для цього поміщаємо манку в миску і заливаємо нежирним молоком. Перемішуємо і залишаємо суміш на столі. Поки крупа настоюється, займемося приготуванням тіста. Для цього поділяємо яйця на жовтки і білки. Жовтки викладаємо в окремий посуд разом з сиром. Додаємо ванільний екстракт, мед і перемішуємо з допомогою виделки до отримання однорідної маси. Зручно на даному етапі скористатися міксером – він швидше розіб’є сирні грудочки і зробить масу однорідніше.
Решта білки з дрібкою солі збиваємо міксером до отримання щільної піни.
Поверх сирно-жовткової суміші висипаємо розпушувач і викладаємо манку з молоком, яка вже встигла трохи розм’якнути. Змішати обидві маси ложкою. Потім додаємо лимонну цедру, збиті білки і круговими рухами вмішуємо їх у тісто.
Для випікання маффінів зручно використовувати силіконові форми. Змащувати їх не треба, а витягти потім готові вироби з силіконових «кошичків» дуже зручно. Якщо формочки з іншого матеріалу, то промазуємо їх зсередини маслом за допомогою кулінарної кисті – так масляний шар буде мінімальним. Приготоване тісто розкладаємо по формах, заповнюючи їх практично доверху. При випіканні тісто не буде сильно підніматися.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Формочки з тістом поміщаємо на решітку і встановлюємо на середній рівень уже гарячої духовки. Час випікання – сорок хвилин. В залежності від конкретної духовки час може дещо варіювати, тому орієнтуємося по рум’яної скоринки і «шапочці» на поверхні маффінів. Коли вироби піднімуться і повністю покриються рум’янцем, їх можна діставати. Подавати такі мафіни можна як в теплому вигляді, так і в холодному. Додатково для солодощі можна полити їх медом або фруктовим пюре.
Приємного апетиту!
Ванільні кекси Кекси в силіконових формочках Кекси на молоці в духовці Мафіни Медові кекси ПП кекси Сирні кекси