Могли ви подумати, що урізноманітнити дієтичне меню можна смачним і апетитним жульєном? Особливість приготування дієтичного жульєна полягає у виключенні пшеничного борошна, жирної сметани, вершкового масла і сильно засмажених інгредієнтів. Незважаючи на це, страва виходить соковитим і дуже смачним.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сир Пармезан – 300 гр.
- Йогурт – 500 гр.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа для курки – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати жульєн дієтичний? Ставимо отвариваться курячу грудку в підсоленій воді. По готовності відварне м’ясо дрібно нарізаємо.
Очищений ріпчасту цибулю обсмажуємо на сковороді з оливковою олією. Якщо антипригарне покриття сковороди, можна обійтися без масла.
Промиваємо та нарізаємо печериці. Включаємо духовку і прогріваємо її до температури 180 градусів.
Потім гриби додаємо в сковороду до цибулі, все перемішуємо і тримаємо на вогні до випаровування рідини.
Відварене куряче м’ясо викладаємо в сковороду до решти інгредієнтів. Перемішуємо і тримаємо на вогні приблизно 5 хвилин.
Потім викладаємо отриману масу в кокотниці.
На сковороду виливаємо йогурт, додаємо в нього сіль і спеції.
Твердий сир натираємо на тертці і додаємо його в сковороду до йогурту.
Коли сир і йогурт стануть однорідною сумішшю, заливаємо курку з грибами приготованим соусом.
Відправляємо блюдо в гарячу духовку на 20 хвилин. Можна пригощатися!
Приємного вам апетиту!
Жульєн Жульєн в горщиках Жульєн в кокотницях з куркою і грибами Жульєн з грибами класичний Жульєн з куркою і грибами в духовці Жульєн класичний