Малина – одна з небагатьох ягід, які можна заготовлювати на зиму без варіння. Вона відмінно зберігається, головне – дотримуватися пропорцію цукру і не нехтувати ретельною підготовкою тари. Таке сире варення» зберігає в собі максимум вітамінів, що особливо цінно в період вірусів і застуд.


Інгредієнти: на 1 л. порц.

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування протертою малини з цукром без варіння на зиму? Малину ретельно перебираємо, видаляємо дефектні і сильно забруднені примірники, а також випадкове сміття. Ягоди не моєму, так як малина дуже добре вбирає вологу і швидко стає водянистою.

Підготовлену малину подрібнюємо будь-яким доступним способом. Можна використовувати для цього занурювальний або стаціонарний блендер, м’ясорубку, кухонний подрібнювач.

Отримане малинове пюре кладемо в глибоку посуд і висипаємо до нього цукровий пісок.

Перемішуємо всі разом за допомогою лопатки. Залишаємо суміш на годину, щоб цукор міг розчинитися. Після цього знову розмішуємо малину, щоб залишки цукрових кристаликів розійшлися повністю.

Банки і кришки ретельно миємо, а потім стерилізуємо будь-яким доступним способом. Даємо тарі повністю висохнути. У підготовлені сухі банки розливаємо малинову масу з цукром і закриваємо сухими кришками. Прибираємо банки в льох або холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Варення з малини Малина без варіння на зиму Малина протерта без варіння з цукром на зиму