Пишний пиріг завжди до місця. Особливо якщо він готується з базових інгредієнтів, які є на кожній кухні. Його можна охарактеризувати, як дуже легкий по своїй текстурі з ненав’язливою кислинкою і неймовірно лаконічним виглядом. Підключивши свою фантазію, ви можете додати свіжих ягід, цукрової пудри або який-небудь інший посипання.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Смородина червона – 400 – 500 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Борошно пшеничне – 2,75 ст.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 – 1,5 склянки
  • Цукрова пудра – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування пирога на кефірі з червоною смородиною. У миску розбиваємо курячі яйця і додаємо до них цукровий пісок. Після чого збиваємо масу віночком до утворення пишної і білосніжної піни. Цей момент важливо не опускати, щоб тісто вийшло в міру пористим і пишним. Потім до яєчної маси вливаємо олію, кефір кімнатної температури і екстракт ванілі, не припиняючи збивати вміст віночком.

Сюди ж поступово всипаємо просіяне з розпушувачем пшеничне борошно і замішуємо в міру рідке тісто, намагаючись не допускати утворення грудочок.

Разом з приготуванням тіста важливо підготувати ягоди. Червону смородину знімаємо з гілочок, промиваємо і обов’язково просушуємо. За необхідності, можна промокнути паперовим рушником. Потім на застелену листом пергаменту форму викладаємо приготоване тісто, а верхнім шаром ягоди.

Випікаємо пиріг в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-60 хвилин. Готовність тіста перевіряємо дерев’яною шпажкою, але з-за соковитих ягід вона може бути злегка вологою.

Готовий пиріг посипаємо просіяного цукровою пудрою і прикрашаємо кисло-солодкими ягодами. Таке ласощі буде смачним як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Бажаємо Вам приємного чаювання!

Заливний пиріг Заливний пиріг на кефірі Пиріг з червоною смородиною в духовці Пироги Тісто для заливного пирога