Пишний пиріг завжди до місця. Особливо якщо він готується з базових інгредієнтів, які є на кожній кухні. Його можна охарактеризувати, як дуже легкий по своїй текстурі з ненав’язливою кислинкою і неймовірно лаконічним виглядом. Підключивши свою фантазію, ви можете додати свіжих ягід, цукрової пудри або який-небудь інший посипання.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Смородина червона – 400 – 500 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Ванільна есенція – 1 ч. л.
- Яйце – 3 шт.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Борошно пшеничне – 2,75 ст.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 – 1,5 склянки
- Цукрова пудра – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування пирога на кефірі з червоною смородиною. У миску розбиваємо курячі яйця і додаємо до них цукровий пісок. Після чого збиваємо масу віночком до утворення пишної і білосніжної піни. Цей момент важливо не опускати, щоб тісто вийшло в міру пористим і пишним. Потім до яєчної маси вливаємо олію, кефір кімнатної температури і екстракт ванілі, не припиняючи збивати вміст віночком.
Сюди ж поступово всипаємо просіяне з розпушувачем пшеничне борошно і замішуємо в міру рідке тісто, намагаючись не допускати утворення грудочок.
Разом з приготуванням тіста важливо підготувати ягоди. Червону смородину знімаємо з гілочок, промиваємо і обов’язково просушуємо. За необхідності, можна промокнути паперовим рушником. Потім на застелену листом пергаменту форму викладаємо приготоване тісто, а верхнім шаром ягоди.
Випікаємо пиріг в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-60 хвилин. Готовність тіста перевіряємо дерев’яною шпажкою, але з-за соковитих ягід вона може бути злегка вологою.
Готовий пиріг посипаємо просіяного цукровою пудрою і прикрашаємо кисло-солодкими ягодами. Таке ласощі буде смачним як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Бажаємо Вам приємного чаювання!
Заливний пиріг Заливний пиріг на кефірі Пиріг з червоною смородиною в духовці Пироги Тісто для заливного пирога