Такий пиріг – це паличка-виручалочка в ситуаціях, коли гості вже на порозі, а до чаю нічого немає. Швидко замішуємо тісто на молоці, викладаємо його у форму, розподіляємо зверху полуницю і відправляємо в духовку. Через сорок хвилин можна заварювати чай і кликати всіх за стіл. Перед подачею не забудьте посипати поверхню пирога цукровою пудрою – це освіжить вигляд виробу і додасть доречну нотку солодощі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Полуниця – 250 – 300 гр.
  • Масло – для змазування
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Готувати пиріг на молоці з полуницею легко! Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану. Змішуємо з цукром.

Вливаємо молоко, перемішуємо. Вводимо борошно і манну крупу, перемішуємо. В останню чергу додаємо розпушувач, перемішуємо.

Форму для пирога змащуємо вершковим маслом. Дуже зручно використовувати роз’ємну форму. Якщо форма силіконова, змазування не потрібно. Виливаємо тісто в підготовлену форму, вирівнюємо по всій площі. Полуницю промиваємо, обсушуємо, звільняємо від чашолистків. Якщо ягоди заморожені, то попередньо розморожуємо їх і зливаємо зайвий сік, що виділився. Підготовлені ягоди рівномірно викладаємо на поверхні тіста і злегка вдавлюємо.

Ставимо форму з пирогом в розігріту до 200 градусів духовку, випікаємо двадцять хвилин. Потім знижуємо температуру до 190 градусів і допікаємо пиріг ще двадцять хвилин.

Готовий виріб має помітно зарум’янитися. Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути.

Звільняємо пиріг з форми і щедро посипаємо поверхню цукровою пудрою. Потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею в духовке Пироги