Такий пиріг – це паличка-виручалочка в ситуаціях, коли гості вже на порозі, а до чаю нічого немає. Швидко замішуємо тісто на молоці, викладаємо його у форму, розподіляємо зверху полуницю і відправляємо в духовку. Через сорок хвилин можна заварювати чай і кликати всіх за стіл. Перед подачею не забудьте посипати поверхню пирога цукровою пудрою – це освіжить вигляд виробу і додасть доречну нотку солодощі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 1 склянка
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Манна крупа – 1 склянка
- Полуниця – 250 – 300 гр.
- Масло – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Готувати пиріг на молоці з полуницею легко! Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану. Змішуємо з цукром.
Вливаємо молоко, перемішуємо. Вводимо борошно і манну крупу, перемішуємо. В останню чергу додаємо розпушувач, перемішуємо.
Форму для пирога змащуємо вершковим маслом. Дуже зручно використовувати роз’ємну форму. Якщо форма силіконова, змазування не потрібно. Виливаємо тісто в підготовлену форму, вирівнюємо по всій площі. Полуницю промиваємо, обсушуємо, звільняємо від чашолистків. Якщо ягоди заморожені, то попередньо розморожуємо їх і зливаємо зайвий сік, що виділився. Підготовлені ягоди рівномірно викладаємо на поверхні тіста і злегка вдавлюємо.
Ставимо форму з пирогом в розігріту до 200 градусів духовку, випікаємо двадцять хвилин. Потім знижуємо температуру до 190 градусів і допікаємо пиріг ще двадцять хвилин.
Готовий виріб має помітно зарум’янитися. Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути.
Звільняємо пиріг з форми і щедро посипаємо поверхню цукровою пудрою. Потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею в духовке Пироги