Пиріг з абрикосами на кефірі – це м’який і ароматний десерт з соковитою начинкою. Адже в розпал літа так хочеться порадувати рідних домашньою випічкою! Такий пиріг приготувати легко і досить швидко, а універсальне тісто дозволить пофантазувати з начинкою. Залишиться тільки вибрати час для чаювання!
Пиріг з абрикосами на кефірі простий і швидкий рецепт
Порада: Обираючи кефір, можна не звертати уваги на відсоток жирності, а ось відбираючи абрикоси, краще взяти не надто переспілі, щоб кісточка легко відділялася.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Абрикоси – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 250 мл
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Ванілін – 2 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з абрикосами на кефірі? Для початку підготуємо всі продукти, щоб вони були під рукою.
Почнемо готувати пиріг з абрикосовою начинкою. Для це промиваємо абрикоси і даємо їм підсохнути.
Потім розрізаємо їх наполовину, прибираємо непотрібну кісточку і ділимо абрикос на кілька невеликих частин.
Тепер приступимо до приготування тіста. Для початку топимо масло в невеликій ємності на пару, а після даємо йому охолонути до кімнатної температури.
В окремій тарілці змішуємо кефір та яйця. Додаємо сюди ж цукор і топлене масло.
Перемішуємо всі інгредієнти за допомогою міксера або ж вручну, щоб цукор повністю розчинився. Борошно просіваємо і додаємо до неї сіль, соду і ванілін. Невеликими порціями вводимо борошно в тісто, постійно перемішуючи, стежачи, щоб не виникло зайвих грудочок. У результаті повинна вийти маса, схожа на не дуже жирну сметану.
Розігріваємо духову піч при температурі 180 гр. і виливаємо в змащену маслом форму 1/3 нашого тесту. Всередину його викладаємо абрикоси.
Повторимо так ще 2 рази. Вийде 3 шари тіста і 3 шару абрикосової начинки. Відправляємо наш пиріг запікатися на 30 хв., а потім ставимо його вище, щоб верх краще зарум’яниться, приблизно на 15 хв. Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і в такому вигляді залишаємо пиріг до охолодження.
Дістаємо пиріг, поділяємо на шматочки і насолоджуємося неповторним смаком. Приємного апетиту!
Заливний пиріг з абрикосами на кефірі
Заливний пиріг з абрикосами на кефірі виходить просто чудовим, а готується дуже швидко. Навіть починаюча господиня впорається на ура! Порадуйте своїх рідних і близьких ароматним пирогом з фруктовою начинкою!
Порції: 8
Час готування: 45 хв.
Склад:
- Борошно – 250 гр.
- Кефір – 250 гр.
- Цукор – 180 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло – 50 гр.
- Абрикоси – 400 гр.
- Розпушувач – 1 пк.
- Ванілін – щіпка
- Сіль – щіпка
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуємо абрикоси. Для цього промиємо їх, разрежем на половинки і виймаємо кісточку. Тепер ріжемо абрикоси на 3 часточки.
Крок 2. Включаємо духовку на 180 градусів, щоб вона встигла розігрітися.
Крок 3. Розтоплюємо масло на паровій бані.
Крок 4. В тарілці змішуємо кефір, яйця, цукровий пісок і віником трохи збиваємо, щоб розійшовся цукор.
Крок 5. Вводимо в суміш топлене масло і перемішуємо.
Крок 6. Тепер додаємо борошно, просіваючи її через сито і, постійно помішуючи, розпушувач і ванілін. І трохи змішуємо всю масу міксером. Тісто вийде як густа сметана.
Крок 7. Форму протираємо маслом як слід. Тісто ділимо на дві-три частини.
Крок 8. Викладаємо першу частину і вкладаємо в нього абрикоси, закриваємо другим шаром тіста і викладаємо залишилися абрикоси, трохи вдавлюючи.
Крок 9. Ставимо пиріг в духовку на 40 хв. Перевіряємо готовність зубочисткою.
Приємного апетиту!
Пиріг з абрикосами на кефірі в мікрохвильовці
Якщо на випічку немає часу, але так хочеться зробити приємний сюрприз рідним, то мікрохвильовка може стати відмінним рішенням. Пироги в ній готуються швидко, а виходить нічим не гірше, ніж з духовки. Головне вибрати правильну начинку! А соковиті абрикоси підходять як не можна краще!
Порції: 6
Час готування: 30 хв.
Склад:
Тісто:
- Яйця – 3 шт.
- Цукровий пісок – 200 гр.
- Кефір – 150 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Розпушувач – 1,5 ч. л.
Начинка:
- Абрикоси – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. В окремій ємності збиваємо яйця та цукровий пісок до утворення легкої пінки.
Крок 2. Тепер додаємо до цієї суміші сметану, просіваємо в тісто борошно і ввозимо розпушувач. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.
Крок 3. Фрукти співаємо і розрізаємо на половину. Виймаємо кісточки, а потім розрізаємо абрикоси на невеликі часточки.
Крок 4. Форму для мікрохвильовки змащуємо рослинним маслом, і щільно укладаємо дно абрикосами.
Крок 5. Зверху покриваємо їх тістом, рівномірно розподіляючи його по формі для випічки.
Крок 6. Пиріг відправляємо в мікрохвильову піч на 10 хв., потужність встановлюємо на 900 вт.
Крок 7. Готові пиріг охолоджуємо і дістаємо з форми. Перевертаємо так, щоб абрикоси опинилися зверху і пиріг розрізаємо на шматочки.
Приємного апетиту!
Новости