Один раз, вклавшись в мультиварку, ви значно спрощуєте процес приготування. Особливо набагато менше клопоту вимагає випічка, важливо тільки дотримувати послідовність. Такий пиріг можна приготувати зі свіжих ягід, так і з використанням заморожених або навіть варення. Як можна швидше приступайте до приготування і у вас все обов’язково вийде.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Смородина червона – 250 – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Манна крупа – 20 – 30 гр.
- Оцет столовий 9% – 0,25 ч. л.
- Масло вершкове – 10 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати пиріг з червоною смородиною в мультиварці? Спочатку займемося підготовкою ягід. Червону смородину знімаємо з гілочок, уважно перебираємо і потім добре промиваємо. Для того щоб ягоди трохи просохли, відкидаємо їх на друшляк.
Приступаємо до приготування тіста. Для цього в чаші блендера з’єднуємо два яйця і цукровий пісок. Всі компоненти збиваємо до повної однорідності.
Після чого гасимо соду оцтом, додаємо в яєчно-цукрову суміш і добре розмішуємо. Сюди ж поступово втручається просіяне раніше борошно і знову ретельно перебиваємо до однорідного стану.
З мультиварки витягаємо чашу і змащуємо її тонким шаром вершкового масла, потім цей шар масла присипаємо манною крупою, щоб у процесі випікання тісто не пригоріло.
Потім вливаємо в неї тісто, а слідом висипаємо просушені ягоди. Щоб ягоди були втоплені в тісто, злегка натискаємо на них ложкою.
Повертаємо чашу мультиварки з заготівлею на місце і налаштовуємо режим «випічка». Випікаємо пиріг приблизно протягом години. Час може змінюватись в залежності від того, яке тісто у вас вийшло.
Після закінчення цього часу, коли мультиварка відпрацювала встановлений час, перевіряємо готовність пирога за допомогою дерев’яної зубочистки. Він повинен бути рум’яним і добре пропеченим.
Бажаємо вам приємного апетиту!