Рецепт пирога з замороженого листкового тіста сов свіжою полуницею настільки просто, що не впорається навіть сама недосвідчена господиня. При цьому він виходить дуже смачним, за рахунок поєднання крихкого листкового тіста і соковитою, солодкою полуниці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Полуниця – 350 гр.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати пиріг з листкового тіста зі свіжою полуницею? Дістаньте заморожене листкове тісто з морозилки і дайте йому відтанути. Розкачайте його на присипаної борошном робочій поверхні до збільшення розміру приблизно в 2 рази. Змастіть маслом деко і перекладіть на нього розкатаний пласт тіста.
Помийте полуниці, видалите у неї плодоніжки. Ягоди обсушіть, щоб зайва волога не потрапила в пиріг. Зручно це робити паперовими рушниками. Кожну ягоду розріжте на кілька тонких шматків і розкладіть їх в центр майбутнього пирога, залишаючи по 2-3 см від краю.
Посипте цукром полуницю і сформуйте бортики по краях, защипывая тісто. Це не дозволити полуничній соку витекти під час випікання пирога. За формою наш пиріг чимось нагадуватиме галету.
Поставте деко з пирогом в духовку, яку потрібно заздалегідь розігріти до 180°С. Випікайте близько 20 хвилин. Потім дістаньте їх духовки, дайте пирогу охолонути і посипте зверху цукровою пудрою.
Подавайте пиріг з листкового тіста з полуницею охолодженим з чашкою чаю.
Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з полуницею Пиріг з замороженою полуницею Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею в духовці Пиріг з полуницею з листкового тіста