Повітряна випічка з додаванням яблук – це завжди актуально. Яблука сорту «ранет» відрізняються своєю натуральною солодким смаком і приємним ненав’язливим ароматом, а в поєднанні з м’яким тестом, можна отримати ідеальний пиріг.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Ранетки – 8 шт.
- Борошно – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Ванільний цукор – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування швидкого і смачного пирога з ранетками в духовці. Почнемо з начинки: фрукти гарненько промиваємо, обсушуємо і знімаємо шкірку. Потім нарізаємо скибочками середньої товщини і виймаємо серцевину і кісточки.
В глибокій тарілці змішуємо курячі яйця і цукровий пісок.
Перемішуємо масу за допомогою міксера протягом 2-4 хвилин до однорідності.
Потім в яєчно-цукрову суміш додаємо просіяне борошно і ванілін (за бажанням).
Вимішуємо масу силіконової лопаткою до однорідності, грудок залишитися не повинно.
Форму для випічки змащуємо маслом або присипаємо борошном і виливаємо ½ тесту.
Часточки ранеток рівномірно розкладаємо зверху.
Фруктову начинку «накриваємо» рештою тіста і відправляємо в духовку, попередньо нагріту до 180 градусів.
Випікаємо протягом 35-40 хвилин до готовності (час може змінюватись в залежності від потужності вашої духовки). Готовий пиріг злегка охолоджуємо і подаємо з гарячим м’ятним чаєм. Приємного апетиту!
Бісквітна шарлотка Заливний пиріг Пироги ПП шарлотка Тісто для заливного пирога Шарлотка без розпушувача Шарлотка без яблук