Пиріг з ревенем виходить повітряним, ніжним і не нудотним, з оригінальною кислинкою. Він простий у приготуванні і не вимагає ніяких екзотичних продуктів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 110 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Ванілін – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 90 мл
  • Кориця – 2 ч. л.
  • Ревінь – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати пиріг з ревенем на кефірі, необхідно вбити до кефіру яйце.

Всипати цукровий пісок і ванілін

Додати рослинне масло без запаху.

Просіяти борошно з сіллю і розпушувачем.

Добре все перемішати або збити міксером до об’єднання.

Дно форми для випічки застелити пергаментом.

Вилити більшу половину тіста у форму.

Помити ревінь, порізати його уздовж навпіл і на кубики.

Викласти ревінь рівним шаром на тісто.

Зверху присипати цукром, змішаним з корицею.

Викласти тісто порціями по ревеню, щоб отримати оригінальний хаотичний візерунок.

Прибрати в духовку, нагріту до 180 градусів, на 23-25 хв

Пиріг трохи остудити, нарізати і подавати до чаю.

Приємного апетиту!

Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеню Шарлотка з ревеню