Пиріг з ревенем виходить повітряним, ніжним і не нудотним, з оригінальною кислинкою. Він простий у приготуванні і не вимагає ніяких екзотичних продуктів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 110 гр.
- Кефір – 200 мл
- Ванілін – 0,5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – 90 мл
- Кориця – 2 ч. л.
- Ревінь – 200 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати пиріг з ревенем на кефірі, необхідно вбити до кефіру яйце.
Всипати цукровий пісок і ванілін
Додати рослинне масло без запаху.
Просіяти борошно з сіллю і розпушувачем.
Добре все перемішати або збити міксером до об’єднання.
Дно форми для випічки застелити пергаментом.
Вилити більшу половину тіста у форму.
Помити ревінь, порізати його уздовж навпіл і на кубики.
Викласти ревінь рівним шаром на тісто.
Зверху присипати цукром, змішаним з корицею.
Викласти тісто порціями по ревеню, щоб отримати оригінальний хаотичний візерунок.
Прибрати в духовку, нагріту до 180 градусів, на 23-25 хв
Пиріг трохи остудити, нарізати і подавати до чаю.
Приємного апетиту!
Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеню Шарлотка з ревеню