Для любителів сирною випічки в цьому рецепті пропонується спекти пиріг з додаванням вишні, свіжої або замороженої. Основою його буде пісочне сирне тісто, а кількість вишні можна додавати за своїм смаком. Цей десерт готується швидко, що зручно для полуденка або легкого вечері.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 200 гр.
  • Сир – 250 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вишня – за смаком
  • Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пирога з сиром та вишнями? У посуд для замісу розбийте три курячих яйця, покласти розм’якшене вершкове масло, насипте цукор, щіпку солі і ванілін за смаком. Міксером або віночком ці інгредієнти перемішайте до однорідного стану.

Потім налийте рослинне масло і покладіть сир. Його можна перетерти на сито або просто розім’яти виделкою, якщо хочете відчувати у випічці шматочки сиру.

В останню чергу насипте через сито потрібну кількість борошна і розпушувача тіста. Віночком замісіть тісто.

Форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і змастіть її маслом. Потім у форму рівним шаром викладіть замішане тісто.

Вишню промийте, обсушіть серветкою і видаліть кісточки. Потім ягоди укладіть поверх тіста, трохи занурюючи їх углиб. Кількість вишні беріть по своєму смаку.

Випікайте ваш десерт в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин і до рум’яного кольору на поверхні.

Пиріг з сиром та вишнями готовий. Вийміть його з форми і, трохи остудивши, можете подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з замороженої вишнею Пиріг з сиром та вишнями Пироги Пироги з вишнею