Для любителів сирною випічки в цьому рецепті пропонується спекти пиріг з додаванням вишні, свіжої або замороженої. Основою його буде пісочне сирне тісто, а кількість вишні можна додавати за своїм смаком. Цей десерт готується швидко, що зручно для полуденка або легкого вечері.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 200 гр.
- Сир – 250 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Вишня – за смаком
- Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пирога з сиром та вишнями? У посуд для замісу розбийте три курячих яйця, покласти розм’якшене вершкове масло, насипте цукор, щіпку солі і ванілін за смаком. Міксером або віночком ці інгредієнти перемішайте до однорідного стану.
Потім налийте рослинне масло і покладіть сир. Його можна перетерти на сито або просто розім’яти виделкою, якщо хочете відчувати у випічці шматочки сиру.
В останню чергу насипте через сито потрібну кількість борошна і розпушувача тіста. Віночком замісіть тісто.
Форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і змастіть її маслом. Потім у форму рівним шаром викладіть замішане тісто.
Вишню промийте, обсушіть серветкою і видаліть кісточки. Потім ягоди укладіть поверх тіста, трохи занурюючи їх углиб. Кількість вишні беріть по своєму смаку.
Випікайте ваш десерт в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин і до рум’яного кольору на поверхні.
Пиріг з сиром та вишнями готовий. Вийміть його з форми і, трохи остудивши, можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з замороженої вишнею Пиріг з сиром та вишнями Пироги Пироги з вишнею