Пиріг відмінно підійде як для домашніх перекусів з чашкою чаю, так і в якості десерту для святкового столу. Готується просто і швидко, а незвичне поєднання вишні і банана приємно здивує ваших гостей.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 250 гр.
- Вишня – 100 гр.
- Банан – 1 шт.
- Кориця – 1 ч. л.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати пиріг з вишнею та бананом з листкового тіста? Розморозьте тісто, попередньо діставши його з упаковки, щоб яке утворюється конденсат всередині не размачивал його. Коли тісто буде вже досить рухомим зовні і по краях, але ще жорстким в центрі, укрийте пласти харчовою плівкою і залиште години на півтори. Так розмерзається тісто не буде заветриваться.
Банани очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками.
В миску до бананів додайте цукор і корицю і акуратно перемішайте.
Тісто розкачайте в тонкий і широкий пласт. На одну його половину викладіть бананову начинку, розрівняти по поверхні.
Вишню промийте і обсушіть, при необхідності видаліть кісточки. Якщо заморожена ягода, дайте відстоятися в друшляку близько 15-20 хвилин, щоб пішла зайва волога. Перекладіть в глибоку миску, додайте крохмаль і акуратно перемішайте, щоб плоди повністю вкрилися їм. Потім викладіть вишню поверх бананового шару і також розрівняйте.
половиною пласта накрийте пиріг зверху і з’єднайте краї по периметру, щоб він був повністю закритий. Можете зробити зверху кілька надрізів, щоб повітря і вишневий сік не розірвали пиріг по шву. Або просто наколіть верхню частину виделкою.
Випікайте бісквіт в духовці при температурі 180 С протягом 20-30 хвилин. Час випічки залежить від вашої духовки, тому орієнтуйтеся на колір тесту.
Приємного апетиту!
Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею з листкового тіста Пиріг з вишнею на швидку руку Пироги Пироги з вишнею