На основу з дріжджового тіста кладуть дрібно нарізані яблука, перемішані з цукром. зверху викладається чорниця. Тісто змащується вершками і все запікається протягом півгодини. Виходить смачний пиріг з кислинкою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молоко коров’яче – 2 склянки
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Яблука – 2 шт.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Чорниця заморожена – 0.5 склянки
- Вершки 10% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати пиріг з яблуками і чорницею легко! Розігріваємо молоко і переливаємо його в глибоку ємність. Воно повинно бути теплим. Додаємо до нього 3 столові ложки цукрового піску, упаковку сухих дріжджів і добре все перемішуємо до розчинення цукру. Відправляємо в тепле місце на 10-15 хвилин, щоб опара піднялась.
У неї просіваємо через сито борошно пшеничне.
Додаємо сіль.
Починаємо замішувати тісто і в процесі додаємо рослинне масло. Накриваємо рушником або харчовою плівкою і ставимо в тепле місце мінімум на годину. Тісто має піднятися в кілька разів.
З яблук дістаємо серцевину і дрібно нарізаємо. Можна також зрізати шкірку. Збризкуємо їх лимонним соком, щоб вони не покоричневели.
тісто не дуже тонко розкочуємо качалкою і переносимо його на змащений маслом деко.
Розкачуємо ще одну частину тіста і нарізаємо його на смужки приблизно 1 см шириною. Робимо з них кіски.
Викладаємо їх по краях тесту, а на основі робимо проколи з допомогою виделки.
Нарізані яблука змішуємо з 3 столовими ложками цукру і викладаємо їх на тісто. Розподіляємо по формі і кладемо зверху ягоди чорниці.
З інших смужок тіста викладаємо сітку. Змащуємо поверхню вершками. Розігріваємо духовку до 200оС і запікаємо протягом 25-30 хв
Готового пирога даємо повністю охолонути, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм. Приємного апетиту!
Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею в духовці Пиріг з чорницею з дріжджового теста Пироги