В основу з сирного тіста виливається начинка з жовтків, цукру, сиру, крохмалю і збитих білків. Зверху додається протерта з цукром чорниця. Пиріг запікається 1 годину.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 200 – 250 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Для начинки: –
- Сир – 600 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Крохмаль картопляний – 100 гр.
- Чорниця заморожена – 300 гр.
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з замороженої чорниці і сиром? Вершкове масло розтираємо з ванільним цукром і цукровим піском.
Розбиваємо одне яйце і добре перемішуємо.
Додаємо просіяне через сито борошно і розпушувач. Замішуємо тісто. Воно повинно бути не дуже круте.
Форму для запікання діаметром 26 см змащуємо невеликою кількістю масла і розподіляємо по ній тісто. Ліпимо високі бортики.
Приступаємо до приготування начинки. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки збиваємо з цукром.
Відправляємо до яєць сир і ретельно перемішуємо. Якщо він крупнозернистий, то спочатку протираємо через сито.
Засипаємо крохмаль і ще раз перемішуємо.
До білків додаємо дрібку солі і збиваємо на високих обертах до піків. Важливо, щоб вони були холодними.
Відправляємо білки до сирної суміші і акуратно перемішуємо силіконової лопаткою.
Заморожену чорницю відправляємо в комбайн. Додаємо до неї столову ложку цукру і подрібнюємо до стану пюре.
Виливаємо начинку на основу з пісочного тіста і розрівнюємо її.
Зверху викладаємо перетерту чорницю. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо в ній пиріг близько 1 години. Накриваємо пиріг фольгою, якщо він почне підгоряти зверху.
Готового пирога даємо трохи охолонути. При бажанні посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо ягодами чорниці. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з чорницею Пиріг з сиром і чорницею Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею в духовці Пиріг з чорницею з пісочного тіста Пироги