В основу з сирного тіста виливається начинка з жовтків, цукру, сиру, крохмалю і збитих білків. Зверху додається протерта з цукром чорниця. Пиріг запікається 1 годину.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 – 250 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Сир – 600 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Крохмаль картопляний – 100 гр.
  • Чорниця заморожена – 300 гр.

Процес приготування:

Як приготувати пиріг з замороженої чорниці і сиром? Вершкове масло розтираємо з ванільним цукром і цукровим піском.

Розбиваємо одне яйце і добре перемішуємо.

Додаємо просіяне через сито борошно і розпушувач. Замішуємо тісто. Воно повинно бути не дуже круте.

Форму для запікання діаметром 26 см змащуємо невеликою кількістю масла і розподіляємо по ній тісто. Ліпимо високі бортики.

Приступаємо до приготування начинки. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки збиваємо з цукром.

Відправляємо до яєць сир і ретельно перемішуємо. Якщо він крупнозернистий, то спочатку протираємо через сито.

Засипаємо крохмаль і ще раз перемішуємо.

До білків додаємо дрібку солі і збиваємо на високих обертах до піків. Важливо, щоб вони були холодними.

Відправляємо білки до сирної суміші і акуратно перемішуємо силіконової лопаткою.

Заморожену чорницю відправляємо в комбайн. Додаємо до неї столову ложку цукру і подрібнюємо до стану пюре.

Виливаємо начинку на основу з пісочного тіста і розрівнюємо її.

Зверху викладаємо перетерту чорницю. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо в ній пиріг близько 1 години. Накриваємо пиріг фольгою, якщо він почне підгоряти зверху.

Готового пирога даємо трохи охолонути. При бажанні посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо ягодами чорниці. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Відкритий пиріг з чорницею Пиріг з сиром і чорницею Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею в духовці Пиріг з чорницею з пісочного тіста Пироги