Вишню у випічці цінують за її приємну кислинку і багатий аромат, а пироги з цією ягодою в сметанною заливці дуже популярні. У цьому рецепті вам пропонується приготувати такий пиріг за типом Цветаевского, та й до того ж трохи вологим і дуже ніжним.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно – 1 склянка
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Сметана – 120 гр.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Вишня (розморожена без соку) – 300 гр.
- Для заливки: –
- Сметана 20% – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування пирога з замороженої вишнею та сметанною заливкою. Вершкове масло розімніть заздалегідь при домашньої температурі. Покладіть його в посуд для замішування тіста, насипте звичайний і ванільний цукор і збийте міксером. Потім додайте до цієї маси сметану і одне яйце і збийте до однорідного гладкого стану.
Борошно просійте на сито, змішайте з розпушувачем і пересипте її в рідку основу тесту. Потім замісіть тісто. Форму для випічки змастіть маслом і викладіть в неї замішане тісто, сформувавши бортики по краях.
Розморожену вишню покладіть на паперовий рушник і видаліть зайвий сік. Потім вишню розкладіть рівним шаром поверх тесту.
В окремому посуді змішайте всі інгредієнти для сметанною заливкою. Ця маса повинна вийти досить густий.
Потім сметанною заливкою покрийте вишню. Випікайте вишневий пиріг в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин. Ваш десерт готовий. Його можна їсти гарячим і холодним.
Смачною і вдалою випічки!