Соковитий десертний пиріг з замороженою полуницею – готувати таку випічку можна в будь-який час року. Пісочний корж виходить розсипчастим і хрустким, сметанна заливка після випікання густіє і за консистенцією і смаком нагадує щільний крем. Полуниця ж це поєднання вдало розбавляє своєю соковитістю. Відмінний варіант випічки, коли хочеться вишуканого пригощання, а довго поратись на кухні бажання немає.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Яйце (для тесту) – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок (для тіста) – 100 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Борошно – 250 гр.
- Яйце (для начинки) – 5 шт.
- Цукор-пісок (для начинки) – 200 гр.
- Сметана (для начинки) – 200 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Полуниця – 500 гр.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Для приготування пирога з замороженою полуницею та сметанною заливкою в миску викладаємо розм’якшене вершкове масло, розбиваємо до нього яйце, додаємо цукровий пісок, щіпку солі і ванільний цукор. Міксером збиваємо все разом до отримання однорідної маси і розчинення цукрових крупинок.
В отриману масляно-яєчну суміш просіваємо борошно і замішуємо податливе, не липнущее до рук тісто. Скачуємо його в кулю і поміщаємо в холодильник до моменту запитання. Після охолодження воно затвердіє і з ним буде простіше працювати.
Готуємо сметанную заливку. Для цього в окремий посуд розбиваємо яйця, висипаємо цукровий пісок і ванільний цукор. Міксером збиваємо все разом до отримання однорідної маси. Потім додаємо сметану і крохмаль у зазначеній кількості. Перемішуємо всі разом віночком або міксером на низькій швидкості до однорідності.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Якщо сумніваєтеся в якості покриття форми, краще застелити її промасленим пергаментом. Силіконову форму можна не змащувати. Пісочне тісто розподіляємо по формі руками, формуємо бортики.
Полуницю заздалегідь розморожуємо. Сік, який виділяється в процесі розморожування, зливаємо. Розрізаємо полуницю на половинки, якщо ягоди дуже великі. Викладаємо підготовлені ягоди на тісто у формі. Заливаємо їх сметанною заливкою.
Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом ставимо на середній рівень уже гарячої духовки і випікаємо протягом сорока п’яти-п’ятдесяти хвилин орієнтовно. Час випікання може варіювати, так як це залежить від конкретної духовки. Готовий пиріг повинен добре зарум’яниться по краях, а сметанна заливка повинна ущільнитися і стати теплого кремового відтінку. Готовий виріб дістаємо з духовки, повністю остуджуємо і звільняємо з форми. Після охолодження начинка пирога стає ще більш щільною.
Смачного!