Соковитий десертний пиріг з замороженою полуницею – готувати таку випічку можна в будь-який час року. Пісочний корж виходить розсипчастим і хрустким, сметанна заливка після випікання густіє і за консистенцією і смаком нагадує щільний крем. Полуниця ж це поєднання вдало розбавляє своєю соковитістю. Відмінний варіант випічки, коли хочеться вишуканого пригощання, а довго поратись на кухні бажання немає.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Яйце (для тесту) – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок (для тіста) – 100 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Борошно – 250 гр.
  • Яйце (для начинки) – 5 шт.
  • Цукор-пісок (для начинки) – 200 гр.
  • Сметана (для начинки) – 200 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Полуниця – 500 гр.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Для приготування пирога з замороженою полуницею та сметанною заливкою в миску викладаємо розм’якшене вершкове масло, розбиваємо до нього яйце, додаємо цукровий пісок, щіпку солі і ванільний цукор. Міксером збиваємо все разом до отримання однорідної маси і розчинення цукрових крупинок.

В отриману масляно-яєчну суміш просіваємо борошно і замішуємо податливе, не липнущее до рук тісто. Скачуємо його в кулю і поміщаємо в холодильник до моменту запитання. Після охолодження воно затвердіє і з ним буде простіше працювати.

Готуємо сметанную заливку. Для цього в окремий посуд розбиваємо яйця, висипаємо цукровий пісок і ванільний цукор. Міксером збиваємо все разом до отримання однорідної маси. Потім додаємо сметану і крохмаль у зазначеній кількості. Перемішуємо всі разом віночком або міксером на низькій швидкості до однорідності.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Якщо сумніваєтеся в якості покриття форми, краще застелити її промасленим пергаментом. Силіконову форму можна не змащувати. Пісочне тісто розподіляємо по формі руками, формуємо бортики.

Полуницю заздалегідь розморожуємо. Сік, який виділяється в процесі розморожування, зливаємо. Розрізаємо полуницю на половинки, якщо ягоди дуже великі. Викладаємо підготовлені ягоди на тісто у формі. Заливаємо їх сметанною заливкою.

Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом ставимо на середній рівень уже гарячої духовки і випікаємо протягом сорока п’яти-п’ятдесяти хвилин орієнтовно. Час випікання може варіювати, так як це залежить від конкретної духовки. Готовий пиріг повинен добре зарум’яниться по краях, а сметанна заливка повинна ущільнитися і стати теплого кремового відтінку. Готовий виріб дістаємо з духовки, повністю остуджуємо і звільняємо з форми. Після охолодження начинка пирога стає ще більш щільною.

Смачного!

Відкритий пиріг з полуницею Заливний пиріг Заливний пиріг з полуницею Заливний пиріг на сметані Пиріг з замороженою полуницею Пиріг з полуницею Тісто для заливного пирога