Цікавий рецепт, який варто приготувати пиріг зі щавлем і яблуками. Додавання щавлю в солодку випічку на перший погляд здається незвичайним. Однак, варто лише раз спробувати чарівне поєднання солодкого тіста і щавлевої кислинки, як воно стане чи не одним з улюблених. Щавель освіжає пиріг, робить його соковитим. Яблука вдало вписуються в загальний смак і додають пирога текстуру. Щоб пиріг вийшов повітряним, важливо якісно збити яйця – це наситить тісто повітрям.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Яблука – 2 шт.
  • Щавель – 2 пучка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати пиріг зі щавлем і яблуками, яблука і щавель промити проточною водою і обсушити. Борошно попередньо просіяти.

Для приготування тіста яйця розбити в миску, додати цукровий пісок і збити міксером на високій швидкості до утворення піни. Цукор повинен повністю розчинитися.

Влити в яєчну масу кефір, перемішати.

Просіяне борошно і розпушувач висипати поверх рідкої маси і перемішати віночком до повністю однорідної консистенції.

Підготовлений щавель розрізаємо на шматочки.

На сковорідку покласти щавель, вливаємо 4-5 столових ложок води і ставимо на плиту. Розігріваємо сковорідку зі щавлем і тушкуємо вміст протягом пари хвилин, поки зелень не змінить колір і злегка не розм’якшиться. Після цього знімаємо сковороду з плити.

З яблук знімаємо шкірку тонким шаром, розрізаємо кожен плід на чотири частини і вирізаємо насінну коробочку. Четвертинки яблук розрізаємо на тонкі поперечні часточки.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо форма силіконова, то нічим змащувати не потрібно.

Кладемо на дно змащеної форми шар яблук.

Заливаємо його половиною приготованого тесту.

Потім укладаємо щавель, намагаючись розподілити його рівномірно по всьому периметру форми.

На щавель виливаємо решту тіста. По поверхні тіста розкладаємо другу частину яблучних часточок.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом ставимо в гарячу духовку на середній рівень і випікаємо протягом сорока хвилин орієнтовно. До кінця випічки пиріг збільшиться в об’ємі і покриється рум’яною скоринкою.

Готовий пиріг виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути. Можна подавати його як в теплом, так і в холодному вигляді. Якщо пиріг перевернути догори дном на сервірувальну тарілку, то нижній шар запечених яблук виявиться зверху. За бажанням можна посипати яблучну поверхню цукровою пудрою.

Приємного аппетита!

Пироги