З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом ледачих пиріжків. Пиріжки з лаваша з капустою, приготовлені в духовці, виходять неймовірно смачними з хрустким тестом і соковитою начинкою. Всі, хто любить, різну домашню випічку, будуть у захваті від апетитних пиріжків.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш вірменський бездріжджовий – 1 аркуш
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати пиріжки з лаваша з капустою в духовці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і дрібно нарубаєте ножем.

Викладіть в добре розігріту сковороду, змащену невеликою кількістю рослинного масла і обсмажте до розм’якшення.

Білокачанну капусту тонко наріжте, викладіть до смаженій луку, постійно помішуючи, обсмажте до м’якості. Посоліть і добре перемішайте.

Візьміть великий аркуш вірменського бездріжджового лаваша.

Лист розріжте на кілька однакових прямокутних частин. Я зазвичай розрізаю лист на 6-8 частин залежно від розміру лаваша.

На край кожної частини лаваша викладіть начинку.

Потім загніть бокові сторони всередину.

Після чого сформуйте акуратні однакові пиріжки.

Куряче яйце розбийте в глибоку миску, трохи посоліть і збийте до однорідного стану.

викладіть Пиріжки на деко, застелене силіконовим килимком, змастіть поверхню збитим курячим яйцем.

помістіть Деко в попередньо розігріту до 160 градусів духовку і запікайте пиріжки 20 хвилин.

Готові пиріжки викладіть на тарілку і трохи остудіть.

Пиріжки з лаваша з капустою подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками