З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом ледачих пиріжків. Пиріжки з лаваша з капустою, приготовлені в духовці, виходять неймовірно смачними з хрустким тестом і соковитою начинкою. Всі, хто любить, різну домашню випічку, будуть у захваті від апетитних пиріжків.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш вірменський бездріжджовий – 1 аркуш
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати пиріжки з лаваша з капустою в духовці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і дрібно нарубаєте ножем.
Викладіть в добре розігріту сковороду, змащену невеликою кількістю рослинного масла і обсмажте до розм’якшення.
Білокачанну капусту тонко наріжте, викладіть до смаженій луку, постійно помішуючи, обсмажте до м’якості. Посоліть і добре перемішайте.
Візьміть великий аркуш вірменського бездріжджового лаваша.
Лист розріжте на кілька однакових прямокутних частин. Я зазвичай розрізаю лист на 6-8 частин залежно від розміру лаваша.
На край кожної частини лаваша викладіть начинку.
Потім загніть бокові сторони всередину.
Після чого сформуйте акуратні однакові пиріжки.
Куряче яйце розбийте в глибоку миску, трохи посоліть і збийте до однорідного стану.
викладіть Пиріжки на деко, застелене силіконовим килимком, змастіть поверхню збитим курячим яйцем.
помістіть Деко в попередньо розігріту до 160 градусів духовку і запікайте пиріжки 20 хвилин.
Готові пиріжки викладіть на тарілку і трохи остудіть.
Пиріжки з лаваша з капустою подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками