Хочу запропонувати варіант смачного і досить ситного сніданку. Пишні оладки на кефірі з розпушувачем за цим рецептом я часто готую для своєї родини на сніданки у вихідні дні. Оладки виходять неймовірно смачними і ніжними. Рецепт досить простий, з ним впораються навіть недосвідчені кулінари.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кефір – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Ванілін – 10 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати пишні оладки на кефірі з розпушувачем, насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для пишних оладок на кефірі з розпушувачем.

Візьміть глибоку миску, вилийте необхідну кількість кефіру кімнатної температури і додайте необхідну кількість цукрового піску, сіль і ванільний цукор.

Міксером або віночком ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Поступово в кілька прийомів введіть попередньо просіяного через дрібне сито пшеничне борошно разом з розпушувачем.

Ретельно перемішайте тісто до утворення однорідної маси і повного зникнення грудочок.

Сковороду з товстим дном добре розігрійте на невеликому вогні. Після чого налийте необхідну кількість рослинного масла.

Столовою ложкою акуратно викладіть тісто на деякій відстані один від одного, рівномірно розподіливши його по всій поверхні сковороди.

Як тільки краї підрум’яняться, а тісто добре схопиться, скористайтесь силіконової або дерев’яною лопаткою, або двома виделками, переверніть оладки на іншу сторону і обсмажте до золотистого кольору.

Готові оладки викладайте на блюдо або велику тарілку, застелену серветками, щоб надлишки олії вбралися.

Пишні оладки на кефірі з розпушувачем подавайте на стіл до улюблених гарячих напоїв, за бажанням доповніть повидлом, варенням, джемом, згущеним молоком або сметаною.

Приємного чаювання!

Оладки без дріжджів і без соди Оладки без розпушувача Оладки на кефірі Оладки на кефірі з розпушувачем Оладки на кефірі класичні Оладки на кефірі як у бабусі Оладки на сніданок Пісні млинці без дріжджів