Заморожені овочі неймовірно зручні в приготуванні їжі і відчутно економлять час на кухні. Не потрібно мити, чистити і подрібнювати рівними кубиками різні овочі – досить лише відкрити пакет і висипати вміст в «місце застосування». Це просто знахідка для рагу! Додатково з овочів додаємо тільки картоплю для більшої ситності і ріпчасту цибулю для соковитості.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Заморожена суміш овочів – 300 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло вершкове – 50 гр.
- Бульйон або Вода – 150 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – 2 – 3 гілки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування рагу з заморожених овочів з картоплею? Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння.
Промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
Суміш заморожених овочів дістаємо з морозилки і даємо їй трохи відтанути. Немає необхідності розморожувати повністю овочі, потрібно лише дати можливість зайвої замороженої вологи підтанути і стекти.
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло до рідкого стану.
Кладемо в гаряче масло подрібнену ріпчасту цибулю і при помішуванні обсмажуємо його до напівпрозорості.
Додаємо заморожені овочі, перемішуємо і закриваємо сотейник кришкою. Тушкуємо суміш протягом десяти хвилин.
Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
Додаємо нарізану картоплю в сотейник до овочевої суміші і перемішуємо.
Вливаємо вказану кількість води або бульйону, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.
Закриваємо рагу кришкою і продовжуємо гасіння протягом півгодини при низькій температурі.
В кінці приготування пробуємо рагу на смак і при необхідності досолює і додаємо спеції за бажанням.
Гаряче рагу розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо рубаною зеленню і подаємо на стіл.
Приємного апетиту!
Дієтичне овочеве рагу Овочеве рагу Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу з картоплею Овочеве рагу з картоплею на сковороді