Райдужна форель цінується любителями риби, так як її м’ясо дуже ніжне на смак. Найкраще, що можна приготувати з такої рибки, щоб не затьмарити її натуральний смак – це просто запекти її на мангалі. Легкий аромат димку лише підкреслить смак форелі. Подаємо рибу з лимоном і зеленню.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Форель – 2 кг
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – на смаку
- Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Кріп для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування райдужну форель на решітці на мангалі? Рибу ретельно миємо, очищаємо від луски, розрізаємо черевце і видаляємо нутрощі. Голову, хвіст і плавники залишаємо. Ретельно промиваємо очищені тушки.
Посипаємо підготовлену рибу сіллю, чорним меленим перцем і хмелі-сунелі. Поливаємо оливковою олією і лимонним соком.
Руками розтираємо сіль, спеції і масло з соком по всьому тушкам. Ретельно обробляємо внутрішню порожнину риб, щоб м’ясо добре добре просочилося і зсередини теж.
Залишаємо форель на півгодини – сорок хвилин для маринування.
Готуємо мангал. Рибу кладемо на решітку, змащену рослинним маслом і відправляємо на мангал з тліючим вугіллям.
Готуємо рибу за десять-п’ятнадцять хвилин з кожного боку орієнтовно. Не забуваємо перевертати ґрати для рівномірного прожарювання і зарум’янювання.
Готову форель перекладаємо з решітки на сервірувальне блюдо, прикрашаємо зеленню і лимоном. Подаємо на стіл в гарячому вигляді в супроводі свіжих овочів.
Приємного апетиту!
Лосось на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби Форель на мангалі Шашлик з риби на мангалі