Любителі ароматної випічки точно оцінять цей рецепт по достоїнству. Технологія приготування досить проста і не вимагає використання дорогих продуктів. Рогалики виходять м’якими і солодкими.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Сметана – 100 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Повидло – 100 мл
- Цукрова пудра – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати рогалики з повидлом на сметані та олії. У миску просійте борошно, додайте розм’якшене вершкове масло, ванілін і сіль, перемішайте.
Потім додайте сметану і замісіть однорідне тісто. Після цього залиште тісто на 15-20 хвилин відпочивати.
Коли тісто настоятися і буде готове, розкачати його в тонкий круглий пласт.
Далі розріжте тісто на 8 однакових трикутників. На широку частину кожного трикутника покладіть повидло.
Починаючи від широкої сторони трикутника скрутіть рулетики. Потім покладіть їх у форму для запікання. Форму попередньо застеліть пергаментним папером.
Готуйте рогалики в духовці при 160-170 градусах 25-35 хвилин. Гарячу випічку посипте цукровою пудрою, остудіть і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Рогалики