Любителі ароматної випічки точно оцінять цей рецепт по достоїнству. Технологія приготування досить проста і не вимагає використання дорогих продуктів. Рогалики виходять м’якими і солодкими.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сметана – 100 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Повидло – 100 мл
  • Цукрова пудра – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати рогалики з повидлом на сметані та олії. У миску просійте борошно, додайте розм’якшене вершкове масло, ванілін і сіль, перемішайте.

Потім додайте сметану і замісіть однорідне тісто. Після цього залиште тісто на 15-20 хвилин відпочивати.

Коли тісто настоятися і буде готове, розкачати його в тонкий круглий пласт.

Далі розріжте тісто на 8 однакових трикутників. На широку частину кожного трикутника покладіть повидло.

Починаючи від широкої сторони трикутника скрутіть рулетики. Потім покладіть їх у форму для запікання. Форму попередньо застеліть пергаментним папером.

Готуйте рогалики в духовці при 160-170 градусах 25-35 хвилин. Гарячу випічку посипте цукровою пудрою, остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Рогалики