Російські млинці, приготовані з дріжджового тіста, виходять повітряними, з мереживним візерунком з дірочок. Скоринка у них золотиста і щільна. Такі млинці ідеально доповнюються червоною ікрою, солоною рибою, сметаною. Гарні вони і з солодкими добавками. Тісто для таких млинців вимагає часу на расстойку, тому готувати їх слід завчасно.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Молоко коров’яче – 800 мл
- Вода – 300 мл
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Свіжі дріжджі – 30 гр.
- Сало свиняче – для смаження
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готуємо продукти для приготування російських млинців. Дістаємо молоко і яйця з холодильника, щоб вони прийняли кімнатну температуру.
У чашку наливають півсклянки теплої води, засипаємо дві столові ложки цукру. Кладемо свіжі дріжджі і розмішуємо до повного розчинення.
В миску просіваємо 150 грам борошна. У борошно тонкою цівкою вливаємо рідина з дріжджами, розмішуючи суміш віночком. Вливаємо ще півсклянки теплої води. Розмішуємо до зникнення грудочок. Щільно накриваємо опару харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на півгодини. Якщо дріжджі свіжі і хорошої якості, опара повинна збільшитися в кілька разів.
В окремій об’ємної мисці збиваємо яйця з сіллю.
Додаємо склянку підігрітого молока і 350 грам борошна. Ретельне розмішуємо віночком до однорідності.
Вливаємо склянку теплого молока. Така поетапність додавання рідини полегшує вимішування тіста, дозволяючи уникнути появи грудочок.
Коли опара досить збільшиться, змішуємо її з приготованим тестом.
Для підсумкової суміші рекомендується використовувати досить велику посуд, так як дріжджі ще більше збільшать обсяг тесту. Накриваємо посуд харчовою плівкою і ставимо в тепле місце, щоб тісто ще раз піднялося.
Коли об’єм тіста збільшиться, потрібно його обім’яти з допомогою великої ложки або лопатки і знову поставити в тепле місце для повторного підняття.
Коли тісто підніметься вдруге, можна приступати до смаження млинців. Тісто потрібно злегка перемішати і зачерпувати для смаження знизу, так як консистенція нерівномірна – на поверхні більше піни. Сковорідку добре розігріваємо і змащуємо шматочком сала, нарубав його на вилку.
З допомогою ополоника набираємо тісто і розподіляємо його по периметру сковорідки.
Смажимо до золотистого кольору і тонкої лопаткою перевертаємо на інший бік. Продовжуємо смажити до рум’яного кольору пару хвилин.
Готові млинці укладаємо зі сковорідки на плоску тарілку в стопку, промазуючи кожен млинець шматочком масла. Щоб стопка готових млинців не встигла охолонути, поки смажаться інші млинці, можна помістити тарілку в теплу духовку.
Подаємо млинці в гарячому вигляді з ікрою, малосольною рибою і сметаною.
Приємного апетиту!
Млинці на дріжджах Млинці на Масляну Млинці на молоці класичні Солодкі млинці на молоці Товсті млинці Товсті млинці на молоці