Незвичайний і приємний смак у розсольнику з нирками. Рецепт підійде для тих, кому набрид стандартний м’ясний бульйон і є бажання пізнати щось нове. Нирки – корисний продукт, який стане особливістю вашого домашнього супу.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яловичі нирки або Свинячі нирки – 400 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Перлова крупа – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • огірковий Розсіл – 1 склянка
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Вода – 2.5 – 3 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування розсольнику з нирками і перловкою? Ретельно промиваємо нирки, очистити від плівки і жиру. Варимо їх без солі близько години. Бульйон не знадобиться, тому воду після нирок виливаємо. Якщо приготування супу плануєте заздалегідь, то краще всього сирі нирки відмочити на кілька годин у воді або молоці.

Окремо відварюємо перловку у співвідношенні 2:1. Крупу рекомендується попередньо промити або відмочити.

Картоплю ріжемо дрібними кубиками, цибулю подрібнюємо, моркву натираємо на тертку.

Кип’ятимо 2,5 літра води для супу і відправляємо туди картоплю, зварену перлову крупу.

Нагріваємо сковороду з маслом, відправляємо туди цибулю і моркву. Пасеруємо до готовності, посоливши і поперчив, і відправляємо в каструлю.

солоні огірки Нарізаємо кубиками і додаємо в суп.

Тонкими скибочками нарізаємо нирки, закидаємо в каструлю. Туди ж виливаємо огірковий розсіл. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити.

Розсольник з нирками і перловкою смачно подавати зі сметаною. Приємного апетиту!

Новости