Це класичний варіант приготування рубаних котлет з курячих грудок, крохмалю і майонезу. На основі цього рецепта можна створити інші смачні мясні страви, додавши до нього різні інгредієнти. Кукурудза, капуста, печериці, морква, – все на ваш смак. До складу інгредієнтів входить картопляний крохмаль, який зовсім не відчувається в котлетах. Він використовується для кращого склеювання «м’ясних млинців». Яйце допомагає домогтися рум’яності і апетитною скоринки, яка зробить котлетки ще красивіше.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати рубані котлети з філе курячих грудок з майонезом і крохмалем? Споліскуємо курячу грудку холодною водою і обсушуємо з допомогою паперових рушників.
Видаляємо з м’яса кістки, якщо вони є, плівку і залишки жиру.
Потім розрізаємо шматок по довжині на тоненькі пластинки, а їх, у свою чергу, на маленькі кубики. Чим дрібніше будуть шматочки, тим однорідніше вийде фарш і котлети.
Курячу нарізку перекладаємо в глибоку миску, де ми буде готувати основу для котлет. Розбиваємо туди два яйця і добре все перемішуємо до однорідності.
Слідом відправляємо майонез, перчимо і солимо за смаком. Ретельно розмішуємо.
Всипаємо вказану кількість крохмалю, перемішуємо. На цьому етапі тісто має стати густішим і більш липким.
Промиваємо зелень під проточною водою, просушуємо і дрібно нарізаємо у фарш, після чого розмішуємо.
Розігріваємо сковороду, наливаємо в неї рослинне масло і викладаємо тісто для котлет з допомогою столової ложки, трохи приминаючи його.
Обсмажуємо на середньої потужності вогню, поки на одній із сторін не утвориться рум’яна кірочка, а потім перевертаємо.
Готові курячі котлети викладаємо на велике плоске блюдо, застелене паперовими рушниками, які вберуть залишки зайвого жиру. Подаємо м’ясне блюдо в гарячому вигляді разом з улюбленим гарніром. Їжте на здоров’я і з задоволенням!
Порада: краще всього використовувати мелений перець, так як з них котлети виходять ароматніше.
Порада: якщо дозволяє час, то перед смаженням замаринуйте котлети приблизно на 30-60 хвилин. Так страва вийде більш ніжним.
Котлети з курячого філе на сковороді Котлети з курячого філе шматочками з майонезом Курячі котлети без борошна Курячі котлети без панірувальних сухарів Ніжні курячі котлети Рублені котлети з курячих грудок Рублені котлети з курячої грудки з борошном