Крабові палички ідеально підходять для начинки в лаваш. Вони дають впізнаваний насичений смак і добре поєднуються із зеленню і овочами. До того ж, така начинка досить бюджетна. Для рулету використовуємо вірменський тонкий лаваш, який можна купити в будь-якому магазині. Щоб закуска готова була м’якою і її зручно було їсти, після формування варто відправити її в холодильник для просочення. Зручно робити це на ніч, а вранці у вас вже буде готовий сніданок, який лише залишиться порізати шматочками.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш (тонкий) – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сир плавлений – 120 гр.
- Крабові палички – 200 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Листовий салат – 0.5 пучків
Процес приготування:
Як приготувати рулет з лаваша з крабовими паличками, яйцем, огірком і сиром? Лаваш розстилаємо на поверхні столу і розрівнюємо руками. Викладаємо зверху плавлений сир і розподіляємо його тонким шаром по всій площі. Листя зеленого салату промиваємо й обсушуємо на рушник. Викладаємо листя у вигляді смуги з одного боку лаваша.
Яйця попередньо відварюємо круто, охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Натираємо їх на крупній тертці або подрібнюємо ножем на дрібні кубики. Уздовж листя салату висипаємо подрібнені яйця також у формі смуги.
Крабові палички звільняємо від упаковки. Розгортаємо кожну паличку в початковий тонкий пласт. Це досить легко зробити, якщо рівно відокремити повздовжній край останнього шару палички. Укладаємо отримані пласти внапуск після варених яєць, як показано на фото.
Огірок миємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики з обох сторін. Розрізаємо плід на напівпрозорі поздовжні слайсы. Зручно для цього використовувати ніж для чищення овочів з прорізом. Викладаємо огіркові пластинки поруч з розгорнутими крабовими паличками.
Згортаємо рулет, починаючи з того краю, де покладені листя зеленого салату. Намагаємося формувати рулет щільно, без порожнин, щоб у закуски потім був гарний рівний зріз. Поміщаємо приготований рулет в холодильник і даємо йому просочитися протягом декількох годин.
Розрізаємо просочену заготовку на порційні шматочки, перекладаємо їх на сервірувальну тарілку і подаємо на стіл.
Приємного апетиту!
Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з крабовими паличками Рулет з лаваша з огірком